Consistent Accent

Consistent Accent

2022 Albert Heijn

Albert Heijn

Dit jaar hebben drie prachtige, herkenbare maar vooral consistente campagnes gestreden om de ‘SAN Consistent Accent 2022’. De jury had de opgave om een keuze te maken uit drie superconsistente maar ook heel verschillende adverteerders: Albert Heijn,  HAK of Hornbach. Alle drie merken die in ons collectief geheugen zitten door hun herkenbare, insight gedreven en onvervreemdbare campagnes.

Lees hier het juryrapport over de winst van Albert Heijn.

Criteria Consistent Accent:

Het consistent voeren van een campagnebeleid vraagt om moed en doorzettingsvermogen. Moed die vaak beloond wordt met zakelijke successen en wellicht met een Consistent Accent. Deze prijs is voor de adverteerder die in zijn communicatie-uitingen de afgelopen 3 jaar een herkenbare en consistente thematiek en stijl heeft gehanteerd. Vanuit een sterk merkidee is jarenlang een doorvertaling gemaakt in diverse communicatie-uitingen zonder daarbij de consistentie en de effectiviteit uit het oog te verliezen. Zowel het media- en middelenplan als de creatieve executie moeten aantoonbaar hebben gezorgd voor een positieve bijdrage aan de sterkte én het imago van het merk in relatie tot de gekozen doelgroepen en doelstellingen.

Het is niet noodzakelijk dat de adverteerder heeft ingezonden voor het SAN Jaarboek om in aanmerking te komen voor een ABC Groot Accent.

Op basis van een Longlist wordt na de eerste ronde een Shortlist gemaakt. In de tweede juryronde beslist de jury welke adverteerder het ABC Groot Accent ontvangt en zich Adverteerder van het Jaar mag noemen. Lees hier over meer informatie over de ABC jurering.

Winnaars uit het verleden

Centraal Beheer Achmea (2005), De Lotto (2006), De Postbank (2007), Koninklijke Landmacht (2008), Albert Heijn (2009), Interpolis (2010), Volkswagen (2011), Hi (2012), KLM (2013), Telfort (2014), bol.com (2015), NS (2016), Jumbo Supermarkten (2017), BOB (2018), ASN Bank (2019), Zeeman (2020) en Škoda (2021).

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken