Consistent Accent

Consistent Accent

De winnaar van het Consistent Accent wordt ieder jaar verkozen door de separate ABC jury. Deze is samengesteld uit hoofdredacteuren van vakmedia, bestuursleden van de bond van Adverteerders (bvA), externe deskundigen en bestuursleden van de SAN.

ASN Bank

Dit jaar hebben 3 prachtige en herkenbare campagnes gestreden om het Consistent Accent 2019. De jury had de bijna onmogelijke opgave om een keuze te maken uit ASN Bank, Jumbo Supermarkten en OHRA. ASN Bank heeft met het thema ‘Zo maakt geld gelukkig’ het Consistent Accent gewonnen. Lees het volledige juryrapport hier.

ASN Bank, Consistent Accent Winnaar 2019

Criteria Consistent Accent:

Het consistent voeren van een campagnebeleid vraagt om moed en doorzettingsvermogen. Moed die vaak beloond wordt met zakelijke successen en wellicht een Consistent Accent.
Deze prijs is voor de adverteerder die in zijn communicatie de afgelopen 3 jaar een herkenbaar en consistente thematiek en stijl heeft gehanteerd. Met name de looptijd van de campagne en de doorvertaling die is gemaakt in diverse communicatiemiddelen zonder daarbij de consistentie en de effectiviteit uit het oog te verliezen, zijn belangrijke criteria. Het media- en middelenplan alsmede de creatieve executie moeten aantoonbaar effectief zijn in relatie tot de doelgroepen en doelstellingen.

Het is niet noodzakelijk dat de adverteerder heeft ingezonden voor het SAN Jaarboek om in aanmerking te komen voor een ABC Groot Accent.

Op basis van een Longlist wordt na de eerste ronde een Shortlist gemaakt. In de tweede juryronde beslist de jury welke adverteerder het ABC Groot Accent ontvangt en zich Adverteerder van het Jaar mag noemen. Lees hier over meer informatie over de ABC jurering.

Winnaars uit het verleden

Centraal Beheer Achmea (2005), De Lotto (2006), De Postbank (2007), Koninklijke Landmacht (2008), Albert Heijn (2009), Interpolis (2010), Volkswagen (2011), Hi (2012), KLM (2013), Telfort (2014), bol.com (2015), NS (2016), Jumbo Supermarkten (2017) en BOB (2018).

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken