Consistent Accent

Consistent Accent

De winnaar van het Consistent Accent wordt ieder jaar verkozen door de separate ABC jury. Deze is samengesteld uit hoofdredacteuren van vakmedia, bestuursleden van de bond van Adverteerders (bvA), externe deskundigen en bestuursleden van de SAN.

Zeeman

Dit jaar hebben drie prachtige, herkenbare maar vooral consistente campagnes gestreden om het SAN Consistent Accent 2020. De jury had de bijna onmogelijke opgave om een keuze te maken uit drie eigenzinnige retailers: Bever, Jumbo Supermarkten of Zeeman

Lees hier waarom Zeeman heeft gewonnen: Juryrapport.

Criteria Consistent Accent:

Het consistent voeren van een campagnebeleid vraagt om moed en doorzettingsvermogen. Moed die vaak beloond wordt met zakelijke successen en wellicht een Consistent Accent.
Deze prijs is voor de adverteerder die in zijn communicatie de afgelopen 3 jaar een herkenbaar en consistente thematiek en stijl heeft gehanteerd. Met name de looptijd van de campagne en de doorvertaling die is gemaakt in diverse communicatiemiddelen zonder daarbij de consistentie en de effectiviteit uit het oog te verliezen, zijn belangrijke criteria. Het media- en middelenplan alsmede de creatieve executie moeten aantoonbaar effectief zijn in relatie tot de doelgroepen en doelstellingen.

Het is niet noodzakelijk dat de adverteerder heeft ingezonden voor het SAN Jaarboek om in aanmerking te komen voor een ABC Groot Accent.

Op basis van een Longlist wordt na de eerste ronde een Shortlist gemaakt. In de tweede juryronde beslist de jury welke adverteerder het ABC Groot Accent ontvangt en zich Adverteerder van het Jaar mag noemen. Lees hier over meer informatie over de ABC jurering.

Winnaars uit het verleden

Centraal Beheer Achmea (2005), De Lotto (2006), De Postbank (2007), Koninklijke Landmacht (2008), Albert Heijn (2009), Interpolis (2010), Volkswagen (2011), Hi (2012), KLM (2013), Telfort (2014), bol.com (2015), NS (2016), Jumbo Supermarkten (2017), BOB (2018) en ASN Bank (2019).

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken