Jurering SAN New Kids on the Block

Jurering SAN New Kids on the Block

Naast de juryteams voor de 12 categorieën, de ABC Accenten en SAN Next Merkenbouwer is er ook een speciale jury die de bijzondere jaarprijs voor beste nieuwkomer onder de bureaus toekent: het SAN New Kids on the Block Accent.

SAN NKOTB

Sinds 2015 heeft de SAN de verkiezing van de nieuwe generatie bureaus overgenomen van de initiatiefnemers B&BA | Brand & Business Architects en het vakmedium FONK. Tijdens inspirerende jurydagen buigen de Hoofdjury en in de finale ook de Vakjury zich over de nieuwe generatie bureaus.

Hiermee geven we ruimte aan jonge ‘bureaus’ om zich te presenteren aan onze achterban, de adverteerders. Waardoor de adverteerders kennis maken met de nieuwste initiatieven binnen het marcom vak en de bureauwereld.

Criteria verkiezing SAN NKOTB

  • Max. 3 jaar oud
  • ‘Here to Stay’
  • Innovatief/vernieuwend
  • Werkwijze
  • Werk dat er toe doet
  • Klanten die er toe doen

Het is niet noodzakelijk dat er is ingezonden voor het SAN Jaarboek om als kandidaat in aanmerking te komen voor de Considerationlist.

Van Considerationlist naar Longlist, naar Shortlist

De Considerationlist wordt samengesteld door B&BA, FONK en SAN. In februari kunnen de lezers van FONK en fonkonline.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete bureau. Daaruit wordt de Longlist gedistilleerd. De Hoofdjury buigt zich in maart over de Longlist van max. 15 kandidaten en de White Papers die de kandidaten dan hebben aangeleverd. Op basis hiervan wordt de Longlist teruggebracht naar een Shortlist van 6 bureaus.

Van Shortlist naar Finalist

De 6 bureaus van de Shortlist presenteren zich voor de Hoofd- en Vakjury bij Brand & Business Architects in Vreeland. Gedurende deze middag wordt bekend gemaakt welke 3 kandidaten doorgaan als Finalist. De winnaar wordt pas bekend gemaakt tijdens de Uitreiking van de SAN Accenten.

Samenstelling van de jury

Alle leden van de hoofd en vakjury zijn senior professionals die hun sporen in het vak verdiend hebben, in de belangstelling staan van de vakpers en hun expertise belangeloos beschikbaar stellen. De leden van de Vakjury worden geselecteerd uit de juryleden van de SAN.

De Jury wordt voorgezeten door onafhankelijke juryvoorzitter: Guda van Noort, directeur SWOCC / professor UVA

 

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken