UPC Branding Campaign

UPC Branding Campaign

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
UPC Nederland
Bureau
cayenne communications b.v.
Jaar
2007
Paginanummer
338

Doelstelling

Ons doel was het momentum van verandering te benutten door middel van een consistente boodschap in alle media (zowel communicatie als sales). Het nieuwe UPC moet 1) meer bekendheid creëren rondom het veranderende UPC; 2) meer belverkeer genereren naar de sales afdeling; 3) meer winkelverkeer genereren naar de vernieuwde UPC Centers. Kern Response in marketing communicatie: “Wow, er is echt het nodige aan het veranderen bij UPC”.

Doelgroep

De doelgroep omvat alle bestaande, nieuwe en voormalige UPC klanten die woonachtig zijn in het UPC verzorgingsgebied (ca. 40% van Nederland).

Concept

Een merkcampagne is ingezet als kick-off, gedurende de eerste drie campagneweken. Met een nieuwe tone-of-voice en mooi geproduceerde tv-commercial rekent UPC af met het verleden: het nieuwe UPC is menselijk, eenvoudig en voor iedereen. Deze merkcampagne werd na drie weken opgevolgd door een meer product/sales gerichte campagne. maand; jaar in jaar uit”.

Media- en middelenstrategie

De initiële campagne werd massamediaal uitgerold (TV, radio en freecards). De product-campagne werd ingezet via TV, radio, print, outdoor, website, POS-materiaal en eigen middelen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken