Spaarverslimmers

Spaarverslimmers

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5, Code d'Azur
Jaar
2018
Paginanummer
210

Doelstelling

Nederland alternatieven voor sparen laten omarmen: beleggen, extra aflossen op de hypotheek, pensioen aanvullen, schenken of woning verduurzamen. De producten kunnen online worden aangevraagd.

Doelgroep

Uit eigen onderzoek blijkt dat spaaralternatieven effectief zijn als er voldoende spaargeld is en een huis met hypotheek. We richten ons daarom op financiële beslissers van 35 jaar en ouder in huishoudens met koopwoning.

Merkomschrijving

ABN AMRO geeft klanten de financiële regie door haar deskundigheid met hen te delen. Slimme oplossingen waarmee klanten direct kunnen handelen naar onze kennis en de beste financiële keuzes kunnen maken.

Concept

Twee uitdagingen waren bepalend: 1. Spaarrenteparadox: Nederlanders zijn echte spaarders, maken zich zorgen om de lage rente, maar staan niet open voor alternatieven. 2. We vinden banken mede oorzaak van de lage rente. Dat uitgerekend een bank alternatieven aandraagt, vormt een afbreukrisico. Inzicht: Nederlanders gaan graag slim met geld om. De strategie was daarom spaaralternatieven te framen tot Spaarverslimmers. Dat onderscheidt ons bovendien van andere banken. De campagne heeft twee onderdelen: A. Adresseren en introduceren: inspelen op de klantzorg door de twijfel letterlijk te benoemen en introduceren van Spaarverslimmers. B. Personaliseren: ontdek welke Spaarverslimmer bij jou past. Met onze informatie en tools kunnen klanten zélf de beste financiële keuzes maken. We geven nergens een waardeoordeel. In plaats van één statisch idee door te vertalen, optimaliseren we creatie per medium. De vaste elementen zijn, naast logo en kleuren, de belofte aan de klant 'Spaargeld verdient beter' en de # met oplossing van de bank: #Spaarverslimmers.

Media- en middelenstrategie

1. Adresseren en introduceren. Massamedia voor bereik en emotie. Tv als drijver voor herkenning, radio om de breedte van alternatieven te laten zien. 2. Personaliseren. Online tailoren we de boodschap met dynamic creations naar specifieke doelgroepen. Een interactieve film, aangevuld met social, display en SEA om specifieke producten onder de aandacht te brengen. Door het koppelen van data is vooraf gedefinieerd welke producten voor welke audiences interessant zijn. We volgen op met een directe CTA naar de meest relevante tool op abnamro.nl/spaarverslimmers.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken