#PakjeUitje

#PakjeUitje

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
FRIESLANDCAMPINA / OPTIMEL
Bureau
Social Embassy
Jaar
2014
Paginanummer
252

Doelstelling

Versterken van de bekendheid van de Optimel Lang Lekker yoghurtdrink die, in tegenstelling tot de andere producten van Optimel, te vinden is in het langvers schap. De aandacht wordt gevestigd op de handige meeneemverpakking, ideaal voor mee naar school of onderweg. De #PakjeUitje campagne focust zich op een van de ideale momenten voor het gebruik van meeneempakjes: tijdens een dagje uit!

Doelgroep

Gezinnen met kinderen uit de leeftijdsgroep 4-12 jaar.

Concept

Om een gezond alternatief te bieden is Optimel Lang Lekker geïntroduceerd. Dat is Optimel die - ongeopend - langer houdbaar is. Ook buiten de koelkast, verkrijgbaar in handige meeneempakjes. Een groot deel van de doelgroep gaat meerdere keren per jaar als gezin een dagje uit, en laat dat nou net het ideale moment zijn voor een pakje Optimel Lang Lekker! Bovendien kun je via Optimel Eurosparen jaarlijks sparen voor korting op allerlei uitjes. De perfecte match met de Optimel Lang Lekker pakjes! We hebben deze twee aan elkaar gekoppeld en hiermee was de #PakjeUitje campagne geboren.

Media- en middelenstrategie

Om ouders en kinderen te bereiken en te raken werd er gekozen voor een mix tussen verschillende on- en offline media. We trokken jeugdsentiment in de vorm van het oude houten fotobord uit de kast. Daarmee creëerden we een online campagne waarbij mensen digitaal hun hoofd door één van de bekende Nederlandse uitjes konden steken. Ook offline, in verschillende parken, konden mensen hun hoofd door het fotobord steken en een foto maken. Door de foto de delen op sociale media met de hashtag #PakjeUitje kon men kans maken op vrijkaartjes voor een park naar keuze met het hele gezin. De hoofdprijswinnaar kreeg naast de vrijkaartjes nog een jaarvoorraad Optimel Lang Lekker. Om de campagne verder onder de aandacht te brengen hebben we mommybloggers gevraagd om Optimel Lang Lekker te proberen en te vertellen over #PakjeUitje. In combinatie met social advertising hebben wij ruim 14 miljoen impressies gegenereerd, en hebben zo'n 40.000 mensen de campagne bezocht.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken