NIX18

NIX18

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2015
Paginanummer
320

Nominatie 2015

Doelstelling

De meerjarige campagne 'NIX18' loopt nu ruim twee jaar en het gaat goed: steeds meer Nederlanders kennen NIX, weten waar NIX voor staat, vinden NIX normaal, en handelen naar NIX. In 2015 heeft de campagne zich gericht op twee speerpunten: ouders activeren (er komen immers steeds nieuwe ouders van 12-18 jarigen bij) om de afspraak van NIX te maken en bij te dragen aan een positieve houding bij jongeren.

Doelgroep

Primair richten we ons op de ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd 12 tot 18 jaar. Secundair op de jongeren zelf.

Concept

Hoewel steeds meer ouders overtuigd zijn van de afspraak van NIX, moeten we hen blijven activeren. Want ouders moeten het niet alleen eens zijn met de afspraak van NIX, ze moeten 'm ook maken en handhaven. En een goed voorbeeld, doet goed volgen. Daarom laat onze tv-campagne 'de afspraak maken' tussen ouders en jongeren op ludieke manieren zien. Het maakt namelijk niet uit hoe je de afspraak maakt, als je 'm maar maakt. Aanvullend worden tools ingezet die het ouders 'in het echte leven' op een luchtige manier makkelijker maakt de afspraak te maken. Zoals de wifi-wachtwoord generator, waarin de vader uit de tvc ouders persoonlijk oproept ook de wifi thuis te veranderen. Of met een setje 'aankaarten' (Nix-kaarten cadeau bij gezelschapspellen via Bart Smit & Intertoys), die het onderwerp letterlijk ter tafel brengen.
Om de jongeren te bereiken, zijn we op een positieve manier aanwezig op relevante plekken. Zo zijn we aanwezig op festivals met exclusief aanbod dat alleen toegankelijk is voor NIX-jongeren. Op Pinkpop werden jongeren bijv. uitgenodigd om via instagram en twitter een NIX foto te posten (#pinkpopisnix) en zo maakten ze kans op backstage-kaarten.

Media- en middelenstrategie

De NIX-campagne is een geïntegreerde aanpak en wordt gevoerd via verschillende kanalen: massamedia als tv, radio en online (pre rolls). Maar juist ook real life (events) en social. Kortom: paid, owned én earned. Alles werkt met elkaar samen in het bereiken van onze doelstellingen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken