Mediq, Antwoord op al jouw gezondheidsvragen

Mediq, Antwoord op al jouw gezondheidsvragen

Categorie
Retail
Adverteerder
Mediq
Bureau
Ideas for Brands / McCann
Jaar
2011
Paginanummer
476

Doelstelling

Duidelijk maken dat Mediq Apotheek méér is dan alleen de apotheek waar je naartoe gaat als je echt ziek bent. De uitdaging hier is om de rol van Mediq, naast apotheker, als adviseur (zelf)zorg te verduidelijken waarbij gestuurd wordt op de kernwaarden Deskundig, Persoonlijk, en Toegankelijk. De apothekersassistente zal de dialoog aan gaan met de klant. De rol van de apothekersassistente verandert daarmee. Deze wordt actief op advies niveau in plaats van reactief na ontvangst van het receptje.

Doelgroep

Primaire focus doelgroep: 50+ veelal chronische medicijn gebruikers - Moeders met jonge kinderen (jonger dan 12 jaar) - Vrouwen 25+ (m.n. voor zelfzorg & huidverzorging)

Concept

Mensen komen bij Mediq Apotheek vanuit een vast patroon. Met een recept van de dokter naar de dichtstbijzijnde apotheek. Mediq heeft echter veel meer te bieden dan medicijnen alleen. Deze gewoonte willen we doorbreken. Bij Mediq kun je namelijk ook voor jezelf terecht met al je gezondheidsvragen. In de campagne visualiseren wij de vragen van de doelgroep als geanimeerde vraagtekens met als onderwerp de vraag waar men mee rondloopt.

Media- en middelenstrategie

Het genereren van een groot bereik wordt gerealiseerd door de inzet van twee TV flights. Deze inzet wordt ondersteund met advertenties in h-a-h kranten, de Meer van Mediq (maandelijkse h-a-h folder), POS materialen en bannercampagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken