Live the moment

Live the moment

Categorie
Retail
Adverteerder
KFC
Bureau
Leukwerkt
Jaar
2013
Paginanummer
406

Doelstelling

KFC wil het meest aansprekende fastfood restaurant voor jongeren (20+) worden.

Doelgroep

KFC richt zich in de campagne puur op de zogenaamde YANKS (Young Adults No Kids), meer vrienden onder elkaar dan specifiek families. Een duidelijk onderscheid ten opzichte van de concurrentie.

Concept

In de nieuwe "Live the moment" campagne spelen we in op de meer emotionele momenten en belevingswerelden van vriendengroepen. Vertrekpunt zijn een drietal herkenbare en relevante behoeften. Het 'Delen' met vrienden, vanuit de gedachte dat momenten die we delen, momenten zijn die ertoe doen. De Bucket, als KFC-icoon en sociale katalysator, in #shareit wordt gebruikt om iedereen bij elkaar te krijgen. Het 'Ontdekken' van nieuwe smaken waarin een proefrit en het gevoel van vrijheid wordt aangegrepen om bij KFC een nieuw product te proeven in #proefrit. En 'Honger stillen' waarin vrienden een wedstrijdje maken van het verslaan van hun trek in #runforit.

Media- en middelenstrategie

TV bouwt vooral aan de emotionele meerwaarde van het merk en bekendheid van de drie behoeften. Social media sluit goed aan op de mediaconsumptie van vrienden onder elkaar en daarom zetten we hiervoor gerelateerde activaties en passende hashtags in. Zo werd in #proefrit uitgedaagd een verborgen element te spotten om zo zelf de proefrit te winnen en het proeven te kunnen ervaren. Billboards en abri's zorgen voor een hogere productbekendheid en traffic in de directe omgeving van de KFC restaurants. Ook het restaurant en de huis-aan-huis folder zijn binnen het campagnethema gebracht qua ontwerp en aanbiedingen en zo relevant gemaakt voor vriendengroepen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken