ING DE BANK VOOR STARTERS

ING DE BANK VOOR STARTERS

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
ING Bank
Bureau
Leukwerkt Worldwide, Let’s be frank, RTL Nederland, Palm Plus
Jaar
2008
Paginanummer
350

Doelstelling

ING Bank staat aan de vooravond van het samengaan met de Postbank. Postbank is echt een bank voor de (kleine) startende ondernemer. ING Bank wordt veel meer gezien als een bank voor grotere ondernemingen. Maak duidelijk dat ING een goede bank voor starters is.

Doelgroep

In potentie schuilt in iedere consument een startende ondernemer. Jaarlijks starten zo’n 85.000 bedrijven en hun oprichters zijn tussen de 25 en 40 jaar. De (nog particuliere) doelgroep oriënteert zich uitvoerig. In die fase wordt de keus voor de bank bepaald. Er wordt dan gelet op deskundigheid (coaching/advies), enthousiasme en betrokkenheid.

Concept

Uit onderzoek bleek dat starters ING Bank zien als een deskundige zakelijke bank. Maar ze denken dat ING niet op (kleine) starters zit te wachten, in tegenstelling tot de Postbank. De campagne sorteert voor op de gezamenlijke toekomst: de toegankelijkheid en het gemak van de Postbank en de advieskracht van ING Bank is relevant voor alle starters. De eerste stap is om op alle fronten duidelijk te maken dat ING er is voor de starter. Simpel door het te zeggen en op een relevante en inspirerende manier te laten zien wat ING voor de starter doet.

Media- en middelenstrategie

De campagne kent een heel brede media-inzet, die aansluit op de verschillende momenten in het oriëntatieproces van de starter. Gezien de doelgroep is gekozen voor een combinatie van klassieke en onconventionele middelen. In TV- en radiocommercials maakt ING duidelijk dat starters meer dan welkom zijn. In het televisieprogramma en website ‘Mijn Tent is Top’ wordt de ervaring en deskundigheid geëtaleerd. In een joint promotion met radio 538 wordt het beste ondernemersidee beloond met ¤ 25.000 startkapitaal. Het levende bewijs van de propositie wordt geleverd in 25 webfilmpjes waarin eigen klanten hun ondernemersverhaal vertellen. De totale campagne werd ondersteund door DM, instore materiaal, bannering, deelname aan KvK Startersdagen, actieve PR en een doorvertaling voor interne communicatie en incentiveprogramma’s.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken