Het gevoel van thuiskomen

Het gevoel van thuiskomen

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
Amstel
Bureau
Doom&Dickson
Jaar
2011
Paginanummer
282

Doelstelling

Amstel op een impactvolle manier een relevant en onderscheidend domein geven, top of mind merkbekendheid verhogen en marktaandeel (retail) vergroten.

Doelgroep

De no-nonsense man die 'even niets hoeft', 25-55 jaar, levensgenieter, family man met humor en zeker niet suf. De Amstel-man staat tussen de mensen, maar is niet plat of volks. Binnen deze doelgroep extra focus op Noord-Nederland, thuisregio van Amstel.

Concept

Amstel was lange tijd 'mannenbier'. Een echte bierclaim, maar steeds minder onderscheidend. Tijd voor een nieuw domein dat klopt bij Amstel én de huidige liefhebber: het gevoel van thuiskomen. Amstel wordt het biertje dat je drinkt als je je ergens thuisvoelt. In communicatie draait het om een vaste groep die samen het 'Hè hè, we zijn weer thuis' gevoel deelt.

Media- en middelenstrategie

De focus van het laden van het domein ligt op TV, maar alles wat Amstel deed droeg z'n steentje bij. In alle activaties staan het merk Amstel en het vaasje centraal. De doelstelling was om 300.000 vaasjes bij Amstel drinkers thuis te krijgen. Bij aankoop van een krat Amstel 2 gratis Amstel Vaasjes. Dit resulteerde in het hoogste actievolume bij C1000 sinds 2007. Daarnaast kwam Amstel met een gepersonaliseerd vaasje. Met de unieke code op de cratecover of bij vier Amstel biertjes in de kroeg kon via amstel.nl een vaasje besteld worden met een eigen naam/tekst. De actie was zo'n succes dat al na 3 weken is gestopt met actieve communicatie. Anna Paulowna heeft het hoogste marktaandeel van Amstel in Nederland (>78%). Reden voor Amstel om alle bewoners een pakketje te sturen met daarin een Amstel/We zijn weer thuis uithangbord. Iedereen die het uithangbord ophing kreeg 2 unieke Amstel Anna Paulowna vaasjes. Tijdens de actie veranderde 43% van de huizen in Anna Paulowna voor even in een kroeg. Ook op social media is Amstel actief. Via Hyves en Facebook kon de bierige betekenis van je naam achterhaald worden. Ruim 40.000 mensen maakten hier gebruik van. Het leverde Amstel 15.000 nieuwe Facebookfans op.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken