Borsten van Nederland vragen je aandacht

Sanoma Uitgevers / LG&F

Nominatie 2006

Bekijk deze campagne op pagina 348 van het SAN Jaarboek 2006.

Adverteerder
Sanoma Uitgevers
Titel
Pink Ribbon Magazine
Bureau
LG&F
Account
Alexis Verschueren
Copy
Joeri Jansen, Paul Wauters, Timo Klaarenbeek
Art
Joeri Jansen, Stefan Ruitenbeek
Strateeg
Marieke van den Berg
Opdrachtgever
Ard Siekerman, Henriette Calo, Marjolein Blank, Fiona Cordes
Film/Productiemaatschappij
Gebr. Poppelaars, Filmenzo
Editor
Sophie Ouds
Muziek
Vive La Fête
RTV-producer
Annelies van Schaik, Jorrit Gerritsen
Nominatie
ja
Winnaar
nee
Bekijk ook andere cases van deze adverteerder
Meer van Sanoma Uitgevers
Bekijk ook andere cases van dit bureau
Meer van LG&F
Word geïnspireerd door inzendingen in de categorie Geïntegreerde Communicatie
Meer Geïntegreerde Communicatie inzendingen

Geïntegreerde Communicatie

Doelstelling

Doelstelling van de campagne is de verkoop van het blad Pink Ribbon. Hoe meer bladen er worden verkocht, hoe meer geld er wordt ingezameld voor de Stichting Pink Ribbon, die strijdt tegen borstkanker. De campagne moet in korte tijd zorgen voor awareness en call-for-action, aangezien Pink Ribbon slechts 8 weken verkrijgbaar is.

Doelgroep

Primair: vrouwen 20 - 70 jaar. Secundair: het grote publiek (hoe meer mensen Pink Ribbon kopen, hoe meer geld er wordt ingezameld).

Strategie/Concept

Het doel is niet bewustwording van borstkanker (of het stimuleren tot zelfonderzoek), maar fundraising voor de stichting; de campagne is gericht op een breed publiek. De benadering van dit gevoelige onderwerp is daarom open en positief: in plaats van borsten af te beelden als ‘tikkende tijdbommen’, krijgen ze de rol van ‘positieve reminders’.

Media- en middelenstrategie

Free publicity en een goede timing zijn cruciaal in deze campagne. Exposure via de gebruikelijke commercialblokken is onzeker, massamediaal bereik hangt af van ‘stoppers’ (no-budget). Free publicity is daarom een integraal onderdeel van de mediastrategie. Vlak voor oktober, Borstkankermaand, vestigt een viral op internet de aandacht van de nieuwsmedia op deze campagne. Een deal met RTL Boulevard, dat eerst aandacht besteedt aan de viral en een week later de campagne lanceert, garandeert exposure bij breed publiek. LG&F levert de exclusieve content voor deze programma-items, zoals de making-of van de campagne. Na twee weken free publicity op televisie, radio, in dagbladen en op internet, volgt de campagne (op radio, tv, in print, outdoor en bioscoop) die de reeds ontstane buzz gaande houdt.

Volgend jaar als winnaar op het podium? Stuur je case in!

Case insturen