Beeldbankieren

Beeldbankieren

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5, Code d'Azur
Jaar
2018
Paginanummer
208

Doelstelling

Meer bekendheid voor de mogelijkheid tot een adviesgesprek op afstand via webcam. Van 30% van alle adviesgesprekken via webcam naar 40% in 2018 en 75% in 2020.

Doelgroep

Klanten 25-64 jaar. Secundair: niet-klanten.

Merkomschrijving

ABN AMRO geeft klanten de financiële regie door haar deskundigheid met hen te delen. Slimme oplossingen waarmee klanten direct kunnen handelen naar onze kennis en de beste financiële keuzes kunnen maken.

Concept

In de digitale wereld verandert de vertrouwde manier van bankieren. Onze behoefte om altijd en overal onze financiën te kunnen doen, neemt toe. Klanten die dit zo ervaren bij de bank hebben een hogere NPS. Mede daarom maakt ABN AMRO de draai naar digitaal: kantoren sluiten, digitale kanalen worden uitgebreid. De mobiel bankieren app is al vertrouwd. Maar bij een adviesgesprek op afstand ('webcamadvies') ervaren mensen nog een barrière. 'Alleen op kantoor is een gesprek echt persoonlijk' is de heersende gedachte. Hoe maken we webcamadvies mainstream? We introduceren: Beeldbankieren. Waar andere banken in de benaming de functionaliteit centraal zetten (bv. 'videogesprek'), zet ABN AMRO de ervaring centraal. Het geeft ons een uniek geluid om over dit kanaal te praten. Beeldbankieren heeft de potentie een populair werkwoord te worden, zoals Internetbankieren. En zo gebruiken we het ook in de campagne: 'Ga Beeldbankieren'. Het maakt het actief, persoonlijk, menselijk. Samen met de kernbelofte 'Altijd in beeld bij je bank' voelt dit kanaal als waardige vervanger voor fysiek contact op kantoor. Er is een setting nodig om de waarde van Beeldbankieren te duiden. Daarom koppelen we het aan een financieel gespreksonderwerp of praktische aanleiding. We optimaliseren creatie per medium. Het vaste element is, naast logo en kleur, de # met oplossing van de bank #beeldbankieren.

Media- en middelenstrategie

Om het persoonlijke aspect te laten zien, kiezen we vooral audiovisuele media. Als aftrap maakt Nederland via levensgrote projectie op de gevel van het hoofdkantoor kennis met de Beeldbankieren-adviseurs. De campagne kent drie flights en volgt het model See-Think-Do. In See ligt de nadruk op de kernbelofte. In Think en Do brengen we specifieke USP's nadrukkelijker naar voren. Flight 3 koppelt Beeldbankieren specifiek aan hypotheekadvies.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken