adidas Predator Scout

adidas Predator Scout

Categorie
Durables
Adverteerder
adidas Benelux BV
Bureau
TBWABEC
Jaar
2011
Paginanummer
180

Nominatie 2011

Doelstelling

Creëer relevante zichtbaarheid en rumoer rondom de nieuwe Predator voetbalschoen van adidas en breng de key benefits van de schoen - kracht en balcontrole - tot leven.

Doelgroep

14-19 jarige jongeren voor wie voetbal hun lust en leven is.

Concept

Om de nieuwe Predator bij de doelgroep te activeren is een nieuw fenomeen in het Nederlandse amateurvoetbal geïntroduceerd: de Predator Scout. Een scout die niet op zoek is naar spelers voor een bepaalde club of een specifiek team, maar naar de ultieme Predator-speler. Onaangekondigd duikt hij op bij amateurwedstrijden en -trainingen door heel Nederland, en beloont de spelers met de meeste balcontrole en kracht met een paar gloednieuwe adidas Predator voetbalschoenen.

Media- en middelenstrategie

* DE KICK-OFF: Het eerste verrassingsbezoek met Ajaxspeler Siem de Jong als Predator Scout is gefilmd en verspreid via belangrijke voetbalwebsites, YouTube, blogs en social media. De film leidde de doelgroep naar een speciale microsite waarop ze de Predator Scout konden tippen voor hun eerstvolgende wedstrijd of training. Doordat tips via Facebook en Twitter konden worden gedeeld met vrienden werd nog meer verkeer naar de microsite gegenereerd. * HET VERVOLG: Gedurende de actieperiode van vier weken kropen zeven bekende (ex) voetballers in de huid van de Predator Scout (na Siem de Jong o.a. Roy Makaay, Wesley Verhoek, Erik Pieters en Theo Janssen). Elk verrassingsbezoek werd gefilmd en/of gefotografeerd en wederom via PR, social media, bannering en de microsite met de doelgroep gedeeld. * DE RESULTATEN: Veel lokale en nationale media-aandacht; een uitgebreide social media-conversatie die op de microsite werd weergegeven; meer dan 1800 Predator Scout tips; meer dan 80.000 microsite-bezoeken; en in totaal meer dan 100.000 YouTube views.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken