112 Nominaties SAN Jaarboek 2023

112 Nominaties SAN Jaarboek 2023

Brede spreiding, paar uitschieters 

 Dit jaar jureerde ruim 240 juryleden, verdeeld over de 12 jury’s de 285 ingezonden campagnes & cases over 2023. Met als resultaat 112 nominaties.

De jurydagen vonden weer, als vanouds, plaats bij SAN media partner DPG Media. De ruim 240 juryleden discussieerde en beoordeelde gedurende 4 intensieve maar vooral ook inspirerende dagen de 285 cases. “Ook dit jaar waren we weer veel cases van een hoog niveau, vandaar ook de mooie score van 112 nominaties die breed over alle categorieën en inzenders gevallen zijn” aldus Jeroen van den Brink, directeur SAN. ”Ook waren er een paar uitschieters:” 

 ADVERTEERDERS die hoog scoren zijn, met 4 nominaties; Albert Heijn, Praxis, Kruidvat.  HEMA. Fightclub, ING en VW scoorden ieder 3 nominaties.  De overige nominaties vertegenwoordigen een breed pallet aan maar liefst 74 adverteerders. 

 Bij de BUREAUS scoort TBWA\NEBOKO met 10 nominaties weer hoog. Op de hielen gezeten door de 8 nominaties van Alfred en DDB, Dentsu Creative volgt met 7 nominaties. Joe Public en Fitzroy tekenden allebei voor 4 nominaties.  In totaal zijn 52 verschillende bureaus dit jaar verantwoordelijk voor de genomineerde cases.  

De overige SAN Nominaties zijn breed gescoord waarbij ook dit jaar weer eerder genomineerde SAN New Kids on the Block bureaus op deze lijst van genomineerde cases staan! 

 De tweede juryronde; de Accent jurering zal plaatsvinden tussen 8 t/m 19 april 2024 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Deze jurylocatie is mogelijk gemaakt door ABN AMRO, dat de SAN al jaren steunt met het beschikbaar stellen van de jurylocatie. In deze ronde gaan de genomineerde adverteerders en hun bureaus hun case presenteren aan de twaalf verschillende jury’s. Kijk voor de datum van jouw categorie bij ‘AGENDA’.  Alle genomineerden worden door de SAN gebeld voor een geschikt tijdstip.  

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken