Zorg voor #deleven

Zorg voor #deleven

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ANDERZORG
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
142

Winnaar 2016

Doelstelling

Anderzorg, de jongerenzorgverzekeraar, verloor voor het eerst in 7 jaar haar belangrijkste usp: de lage prijs. Daarmee ook haar positie als prijsvechter. Om de jonge doelgroep aan te blijven spreken, heeft de 2016 campagne een nieuwe merkmentaliteit neergezet. Een waarmee de doelgroep zich kan identificeren en inziet dat Anderzorg hun manier van leven snapt.

Doelgroep

De doelgroep is jong, net afgestudeerd, werkend en heeft nog geen gezin. Een zorgverzekering moet daarom snel, goedkoop en zonder gedoe worden geregeld. Zodat er alle tijd overblijft voor de leuke dingen in het leven.

Concept

De campagne draait om #deleven. Geen grammaticale fout, maar een nummer van rapper Sef dat in 5 jaar tijd als uitdrukking onderdeel is geworden van de jongerencultuur. Het leven gaat over de sleur van het dagelijkse, #deleven laat je beseffen welke momenten er echt toe doen. Anderzorg belooft de zorgverzekeraar te zijn die vrij is van gedoe: zodat je meer tijd hebt voor #deleven. Om #deleven aan Anderzorg te koppelen brachten we een mini documentaire uit. Hierin reflecteert Sef op vijf jaar #deleven en vertelt de doelgroep hoe zij het anno nu interpreteren. Met de regel 'Minder gedoe, meer #deleven' maakt Anderzorg op vele manieren haar belofte waar: door bijvoorbeeld overstappen makkelijker dan ooit te maken via Instagram. Een primeur in de zorgverzekeringswereld. De doelgroep gaf zelf een gezicht aan de campagne door hun foto te uploaden op de actiesite. Want met je vriendengroep op TV, ook dat is #deleven.

Media- en middelenstrategie

In fase 1, voor de overstapperiode, ging de '5 jaar #deleven' documentaire online via Dumpert, VICE en het WPK netwerk. Op Spotify en via banners riepen we op om #deleven foto's te uploaden via de actiesite, welke terug te zien zijn in de commercial. Op 19 november startte fase 2 en ging het overstappen via Instagram live. In de TV commercials zijn de user generated foto's te zien in het eindframe. Op Spotify commercials, banners en Instagram werd gefocust op overstappen via Instagram.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken