Zorg voor #deleven

Zorg voor #deleven

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ANDERZORG
Bureau
XXS Amsterdam
Jaar
2017
Paginanummer
148

Nominatie 2017

Doelstelling

Op een relevante manier onder de aandacht komen en daarmee bouwen aan bekendheid en voorkeur. Met als grote uitdaging dat millennials met klassieke media steeds moeilijker te bereiken zijn.

Doelgroep

De doelgroep is jong (25-35), verantwoordelijk voor hun eerste eigen keuzes. Die overtuig je niet met loze beloften en prijs alleen maar door in hun wereld te stappen en relevant te zijn.

Merkomschrijving

Anderzorg is de leidende zorgverzekeraar in het no-nonsense segment. Het is een verzekeraar die met je meedenkt, vernieuwt en meeverandert.

Concept

Anderzorg had als missie om de doelgroep te helpen #deleven te leiden, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over zorg of hun zorgverzekering. Dat doen we niet met loze beloften, maar het hele jaar met hard bewijs. Zo begon het nieuwe jaar met gratis voedingsadvies via WhatsApp. Patty overwon haar vliegangst met hulp van VR. #rechtsachter zorgde tijdens het festivalseizoen voor meer bewustzijn omtrent gehoorschade. DJ Sophie Francis maakte een track over het effect van gehoorschade en tijdens haar optreden deelden we gratis oordoppen uit. Met Sharon Doorson creëerden we meer bewustzijn omtrent burn-out, een herkenbare kwaal voor de doelgroep. Als launching partner van Vice Tonic creëerden we een reeks artikelen hierover en livestreamden we een event met (ervarings)experts op de kanalen van Vice. In de overstapperiode toonden we in een mix van TV, Spotify, radio en bannering een samenvatting van wat er allemaal is gedaan in 2017. Zo liet Anderzorg zien dat ze met de doelgroep meedenkt. Zodat zij #deleven kunnen leiden, zonder zorgen.

Media- en middelenstrategie

De zorgverzekeringssector voert bijna uitsluitend campagne tijdens de overstapperiode. Die communicatie is gericht op conversie; zo veel mogelijk mensen overhalen om in te tekenen. Omdat we op het netvlies moesten komen met ons relevante verhaal, liep er het hele jaar een content campagne over de rol van Anderzorg in 'Zorg voor #deleven'. Na de overstapperiode werden de mensen die contact hadden gehad met een Anderzorg content opnieuw aangesproken met steeds meer op conversie gerichte boodschappen met een 'touch, tell, sell' opbouw en gaven we hen de kans om over te stappen via Instagram. Zo werd de opgebouwde merkwaarde ook vertaald in concrete proposities over Anderzorg.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken