Zorg verzekeren kan anders

Zorg verzekeren kan anders

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
INTERPOLIS
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2013
Paginanummer
202

Doelstelling

Nederlanders zijn gewend zich uitgebreid voor zorg te verzekeren. Niet altijd nodig, vindt Interpolis. Er zijn meer manieren om met zorgrisico's om te gaan. De campagne moet Nederland hiervan bewust maken en Interpolis als zorgverzekeraar krachtig op de kaart zetten.

Doelgroep

Alle Nederlanders (18+), met een focus op Rabobank-klanten, die weloverwogen willen beslissen over hun zorgverzekering.

Concept

Zorg verzekeren kan anders. Dit zeggen we niet alleen, we laten ook zien hóe het anders kan. Zo zien we uiteenlopende oplossingen van gewone Nederlanders op het online platform deoplossingvan.nl En zien we de oplossing van Interpolis in de TVC: de ZonderMeer polis, de aanvullende verzekering die uitsluitend niet-te-betalen zorg dekt. Zo maakt Interpolis glashelder dat het wel zo slim is om anders met verzekeren om te gaan.

Media- en middelenstrategie

Online en met eDM's riepen we Nederlanders op hun zorgoplossingen te delen op het platform deoplossingvan.nl. Zo ontstond een inspirerende verzameling inventieve manieren om anders met zorgrisico's om te gaan. Daarnaast kon je er ook terecht voor zorginzichten van Interpolis en experts. Zoals waarom je beter voor een bril kunt sparen dan 'm te verzekeren. En dat spoedeisende hulp in het buitenland erg duur is, maar vaak niet wordt vergoed uit je basis- of reisverzekering. Vanaf half november, als mensen zich gaan oriënteren op hun polis, zetten we naast online ook tv en radio in om breed bekendheid op te bouwen voor de oplossing van Interpolis: ZonderMeer, de zorgverzekering met 100% buitenlanddekking. Via eigen sociale media brachten onder meer infographics en cartoons de boodschap over. Bannering en DM via het Rabobank-kanaal zorgden voor gericht bereik van Rabobank-klanten. Via de Zorgkeuzehulp kreeg je inzicht in je persoonlijke situatie, met advies wat wel en niet te verzekeren. Waarna je kon afsluiten. Een filmpje voor studenten, met 'stylist van het Zuiden' Roy Donders, ging viraal. De campagne viel op en versterkte de positie van Interpolis als zorgverzekeraar.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken