Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit

Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
DIENST PUBLIEK EN COMMUNICATIE / MINISTERIE VAN ALGEMENE ZAKEN
Bureau
The Odd Shop
Jaar
2019
Paginanummer
228

Winnaar 2019

Doelstelling

Nederland is bij een Brexit één van de zwaarst getroffen landen binnen de EU. De Rijksoverheid wil daarom ondernemers alerteren, informeren en activeren. Bedrijven moeten hun processen doorlichten op de mogelijke impact van Brexit en waar mogelijk maatregelen nemen.

Doelgroep

Ondernemers

Merkomschrijving

Rijksoverheid

Concept

Veel ondernemers zien Brexit als een ver-van-hun-bed-show en onderschatten de gevolgen voor hun bedrijf. Om de tot dan toe abstracte Brexit problematiek dichtbij de dagelijkse praktijk van ondernemers te brengen, gaven we Brexit een gezicht. Een groot, blauw, harig monster die ondernemers letterlijk in de weg zit. Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit. Doe nu de Brexit Impact Scan op brexitloket.nl.

Media- en middelenstrategie

Om het onderwerp te agenderen en het Brexit monster te lanceren, organiseerden we een speciale ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken. Stef Blok Tweette de foto, waarop we zien hoe Brexit hem in de weg zit, op zijn account. De Tweet zorgde ervoor dat het onderwerp werd opgepakt door de pers, nationaal en internationaal. Via radiocommercials riepen we ondernemers op om zich voor te bereiden. Vervolgens zit Brexit in print en op social media ondernemers flink in de weg. We laten heel concreet zien welke impact Brexit heeft op de dagelijkse bedrijfsvoering. De uitingen tonen specifieke problemen per branche en worden geplaatst in branche specifieke media. Om de afwachtende houding bij ondernemers te doorbreken lieten we ondernemers, die zich wel goed hadden voorbereid, aan het woord in testimonials. Zij gaven het goede voorbeeld, dit stimuleerde andere ondernemers zich ook te gaan voorbereiden. Om het kennisniveau bij ondernemers te verhogen brachten we een glossy uit: de Brexit. Met daarin interviews, checklists, stappenplannen, valkuilen en Brexit gadgets. We ontwikkelden een podcast serie: Brexit Wake-up calls waarin we ondernemers vroegen naar hun Brexit voorbereiding. In Track & Trace met Brexit, een interactieve online game, kunnen ondernemers hun eigen transport van of naar het VK analyseren.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken