Zorg Dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit

Zorg Dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
DIENST PUBLIEK EN COMMUNICATIE / MINISTERIE VAN ALGEMENE ZAKEN
Bureau
The Odd Shop
Jaar
2019
Paginanummer
314

Winnaar 2019

Doelstelling

Nederland is bij een Brexit één van de zwaarst getroffen landen binnen de EU. De Rijksoverheid wil daarom ondernemers activeren de Brexit Impact Scan te doen.

Doelgroep

Ondernemers

Merkomschrijving

Rijksoverheid

Concept

Veel ondernemers zien Brexit als een ver-van-hun-bed-show. Om de problematiek dichtbij te brengen, gaven we Brexit een gezicht. Een groot, blauw, harig monster die letterlijk in de weg zit. Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit.

Media- en middelenstrategie

We organiseerden een ontmoeting met Stef Blok. Hij Tweette de foto, waarop we zien hoe Brexit hem in de weg zit, op zijn account. De Tweet (€ 0,- mediabudget) zorgde ervoor dat het onderwerp werd opgepakt door de pers, nationaal en internationaal. Het resulteerde in 2,7 mld impressies met maar liefst 144 mln aan pr-waarde. Maar het allerbelangrijkste, op de dag van de Tweet was er een stijging van 1000% in het aantal bedrijven dat de Brexit Impact Scan invulde. Die dag alleen al waren er ruim 14.000 website bezoeken. In de week van de Tweet ging het sitebezoek omhoog met 300% naar meer dan 25.000.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken