Zolang je kansen ziet, zet je door.

Zolang je kansen ziet, zet je door.

Categorie
Actualiteiten
Adverteerder
KVK
Bureau
Havas Lemz
Jaar
2020
Paginanummer
78

Nominatie 2020

Doelstelling

Maak duidelijk dat KVK dé dienstverlener is die ondernemers vooruit helpt met praktische informatie en advies, ook in crisistijd. Veel ondernemers weten KVK als adviseur nog onvoldoende te vinden en corona is hét moment om te laten zien dat KVK kan helpen.

Doelgroep

Mkb'ers en zzp'ers (0-10 werkzame personen).

Merkomschrijving

KVK werkt voor ondernemers die willen starten, groeien of stoppen en biedt waardevolle informatie, tools en advies rondom belangrijke vraagstukken en actualiteiten op ondernemersgebied.

Concept

Nederland telt bij het uitbreken van de coronacrisis 1,2 miljoen actieve ondernemers.
KVK is er om deze ondernemers verder te helpen. Als beheerder van het Coronaloket sprak KVK tienduizenden ondernemers en werd steeds duidelijker welke ondernemersvragen en problemen speelden. Met de opgedane ervaring zag KVK de noodzaak om kleine ondernemers die zelf de expertise en middelen niet in huis hebben, te versterken met informatie en advies. Maar hoe kom je binnen bij ondernemers, bied je relevant advies per unieke situatie en hoe krijg je het vertrouwen in onzekere tijden? In co-creatiesessies met 50 ondernemers werd al snel duidelijk dat ondernemers optimistisch bleven. Echte doorzetters. Dit werd de handshake van onze campagne; 'zolang je kansen ziet, zet je door'. Door ondernemers aan te spreken vanuit hun kracht en naast ze te gaan staan met een actueel aanbod, werden deuren geopend en konden we het gesprek aangaan en helpen.

Media- en middelenstrategie

In 3 campagne flights laten we echte ondernemers zien - dicht op de huid, in hun nieuwe realiteit. Het doorzettingsvermogen is zichtbaar en voelbaar. In tag-ons en ondersteunende middelen zoomen we in op de actuele vragen van ondernemers. We geven antwoord met praktische tools zoals de KVK Regelingencheck en als bewijsvoering benadrukken we de tienduizenden ondernemers die we al gesproken hebben. Met PR social en display jagen we de content aan. Om boven op de actuele situatie te blijven, pasten we de campagne steeds in focusgroepen met ondernemers aan.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken