Zo lang mogelijk meedoen

Zo lang mogelijk meedoen

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
RABOBANK
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2016
Paginanummer
166

Nominatie 2016

Doelstelling

Rabobank wil kwetsbare consumenten in hun kracht zetten en helpen om zo lang mogelijk mee te blijven doen. De campagne moet de doelgroep en hun familie bewust maken van, en activeren om te informeren naar de concrete oplossingen van de Rabobank, zoals een adviseur die langskomt als jij niet naar de bank kan komen.

Doelgroep

De campagne richt zich op de kwetsbaren, waarvan ouderen de grootste groep zijn, maar vooral ook op hun familieleden omdat daar vaak het initiatief vandaan moet komen. De focus ligt op ouderen die hun zelfstandigheid willen behouden, maar die wat hulp nodig hebben, zoals bij de dagelijkse bankzaken.

Concept

'Zo lang mogelijk meedoen', dat is de kerngedachte van de campagne. Met soms een beetje hulp zijn veel mensen al snel goed geholpen en willen ze zo lang mogelijk zelfstandig blijven en volop meedoen in het leven. In de TVC zien we Luc (Raboklant); een oudere man die nog steeds leeft voor zijn grote passie: tango-dansen. 'De benen doen het nog goed, maar de oogjes niet meer.' Daarom maakt hij gebruik van de Random Reader Comfort met grotere knoppen en spraakfunctie om zijn online bankzaken te kunnen blijven regelen. De grote verrassing van de campagne was de onthulling van de mensen achter de schermen. De TVC is namelijk gemaakt door de oudste filmploeg van Nederland. Deze filmvedetten met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar zijn speciaal voor deze productie nog één keer naar de set gekomen. Zo bewees Rabobank op alle vlakken haar inzet om ouderen zo lang mogelijk mee te laten doen.

Media- en middelenstrategie

Met de TVC realiseren we een groot bereik bij een breed publiek met propositiebekendheid als primaire doel. Met branded content geven we meer verdieping met diverse klantverhalen. De TV tag-ons, radio en print zetten we meer tactisch in op productniveau, waarbij we de Rabobank-oplossingen opvoeren als bewijsvoering en traffic-driver. De 'making-of' video met de oudste filmcrew van Nederland heeft veel PR en aandacht gegenereerd.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken