Zin? Lekker? Fijn?

Zin? Lekker? Fijn?

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT
Bureau
Roorda Reclamebureau
Jaar
2021
Paginanummer
292

Nominatie 2021

Doelstelling

Jongeren voelen zich vrij in het maken van hun seksuele keuzes, vinden het belangrijk om met hun (seks)partner te praten over wensen en grenzen en weten hoe ze dit gesprek kunnen voeren.

Doelgroep

Jongeren van 17 t/m 25 jaar die seksueel actief worden of zijn.

Merkomschrijving

Zin? Lekker? Fijn? is een hulpmiddel om met elkaar te praten over wensen en grenzen. Waar heb je wel of geen zin in, wat vind je wel of niet lekker of fijn op intiem gebied? Dit is voor iedereen anders.

Concept

Om jongeren zich meer vrij te laten voelen in het praten over hun seksuele keuzes introduceerden we een een mantra (handelingsperpectief) dat jongeren op drie momenten de kans geeft om zijn of haar wensen en grenzen aan te geven. Vooraf: heb je zin? Tijdens: is het lekker? En achteraf: was het fijn? Hiermee zetten we direct de norm neer dat je zelf je keuzes maakt over wat je wel en niet wilt.

Media- en middelenstrategie

Campagne bestaat uit twee lagen. Een introductie laag (radio en online) waarin het mantra en de sociale norm centraal staan en een verdiepende laag (social, posters op middelbare scholen en horecagelegenheden, influencers en PR) waarin we inzoomen op persoonlijke verhalen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken