Ziggo Sport

Ziggo Sport

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
ZIGGO
Bureau
J. Walter Thompson Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
482

Doelstelling

Na het muziekdomein wil Ziggo zich nu op unieke wijze het sportdomein toe-eigenen en lanceert Ziggo Sport, een gratis eigen sportkanaal met alle topsport die je maar kunt bedenken, live op alle schermen. Elke dag, exclusief voor alle Ziggo-klanten. Doel van de campagne is Ziggo Sport neerzetten als sportzender met de grote titanengevechten en tegelijkertijd klanten bekend maken met de zender.

Doelgroep

Alle Ziggo-klanten die van de sensatie van sport houden. Mannen en vrouwen, kinderen; het hele gezin samen op de bank.

Concept

Sport is voor iedereen emotie, heel veel emotie. Bij elk punt, bij elke finish gaan harten sneller kloppen. En daarom komt Ziggo met een eigen sportkanaal, alleen voor zijn eigen klanten. Zodat ze elke dag kunnen genieten van de emotie die sport brengt. Om dat duidelijk te maken, maken we gebruik van de emotie achter de titanengevechten. De wedstrijden die barstensvol sensatie zitten, maar niet eerder gratis live beschikbaar waren. Barça tegen Real, Federer tegen Nadal, de laatste ronde van Augusta, de race van Usain Bolt, magische basketbalwedstrijden. Ziggo Sport. Het plezier van de mooiste duels.

Media- en middelenstrategie

We zetten een intelligente en geïntegreerde middelenstrategie in volgens het model: discover – involve – watch. Discover: we introduceren Ziggo Sport met een persmoment en via onze social-kanalen, OOH, tv en print. Involve: we laten de volle breedte van de sport zien via tv en zelfs met een huis-aan-huiskrant voor 5,4 miljoen huishoudens, en segmenteren vervolgens op interesse via smart targeting. We zorgen voor een relevante boodschap aan de juiste persoon op het juiste moment via het juiste kanaal. Dit doen we via online banners en billboards, maar ook via mobile en social media. Watch: we nodigen klanten uit Ziggo Sport te bekijken via eigen media, social media, retargeting en SEA. Zo zorgen we voor een volledig geïntegreerd verhaal.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken