Ziggo presents MTV Music Week – The build up to the 2013 MTV EMA

Ziggo presents MTV Music Week – The build up to the 2013 MTV EMA

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
ZIGGO
Bureau
BrandDeli (voorheen BE VIACOM)
Jaar
2013
Paginanummer
442

Doelstelling

• Het bereiken en engagen van de Jong Mobielen. • Campagne moet een bijdrage leveren aan klantbehoud, primair onder Jong Mobielen. • Stijging van merkwaardering onder Jong Mobielen met 10% binnen footprint. • Campagnebekendheid onder Jong Mobielen van 60% binnen footprint.

Doelgroep

Segment Jong Mobielen in de leeftijd 16 t/m 25 jaar.

Concept

Op 10-11-2013 vond de MTV EMA plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. De MTV Music Week, die werd gehouden van 6 t/m 9 november, was de officiële build up naar dit event. In de aanloop naar de MTV Music Week en de MTV EMA heeft Ziggo samen met MTV verschillende activaties uitgerold waarbij Ziggo als hoofdsponsor niet alleen de events voor heel Nederland bereikbaar maakte, maar ook jongeren activeerde actief bij te dragen om de events onvergetelijk te maken. Toegang tot de MTV Music Week en de MTV EMA kon je winnen via social activaties op de Facebookpagina, website en Instagram van Ziggo. De activaties werden ondersteund door een grote mediacampagne, die zijn hoogtepunt bereikte tijdens de MTV Music Week & MTV EMA.

Media- en middelenstrategie

De strategie bestond uit een awareness en een activatie gedeelte. Voor de awareness campagne is een informatieve website gebouwd en voor de Get On The Ziggo Bus activatie is er een Facebook app ontwikkeld waarbij bezoekers op een laagdrempelige manier kans konden maken op een MTV Music Week & MTV EMA beleving. Daarnaast werd er een Instagram activatie ontwikkeld waarbij Ziggo op zoek ging naar een Ziggo Reporter om de MTV EMA live te verslaan. Voor alle onderdelen zijn er verschillende TVC's en online traffic drivers ontwikkeld die primair zijn ingezet op de kanalen van MTV en Comedy Central. Ziggo klanten konden via Ziggo's eigen TV kanaal live kijken naar de MTV Music Week optredens in Club Ziggo. Daarnaast reed er een Ziggo branded bus door Nederland om klanten uit te nodigen voor de MTV EMA in de Ziggo Dome.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken