Zet je naam op de Opel Karl

Zet je naam op de Opel Karl

Categorie
Durables
Adverteerder
PSA GROUP - OPEL
Bureau
FCB Amsterdam
Jaar
2019
Paginanummer
166

Doelstelling

Eind september 2019 wordt de Opel KARL uit productie gehaald. Een model dat aan het eind van zijn lifecycle is. Met 8.000 KARL's die nog in 2019 op naam gezet moeten worden is de doelstelling uitdagend: 1.000 registraties per maand terwijl het gemiddeld aantal registraties op 675 ligt.

Doelgroep

Silver generation (55-plussers) en jonge families.

Merkomschrijving

Opel is het tweede automerk van Nederland. Opel maakt met hun auto's Duitse kwaliteit, technologie en innovatie bereikbaar voor iedereen.

Concept

Opel durft het aan om een stukje KARL 'op te offeren' zodat deze letterlijk op naam gezet kan worden. Met het aanbieden van een gepersonaliseerde naambadge kan de doelgroep hetzelfde doen als oprichter Adam Opel deed voor zijn zoon: de auto hernoemen naar de persoon die erin rijdt. Want wie wil er nou niet rondrijden in een Opel Hidde-Jan, Opel Patricia, Opel Laura, Opel Nicole of Opel Peter?

Media- en middelenstrategie

Het zo persoonlijk mogelijk promoten van de KARL via digital, radio en print. De Top 20 namen van de doelgroep wordt ingezet op radio. In interactieve banners blinkt jouw naam al op de KARL.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken