Zes minuten

Zes minuten

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
Nederlandse Hartstichting
Bureau
Publicis
Jaar
2007
Paginanummer
396

Nominatie 2007

Doelstelling

Maak duidelijk dat een hartstilstand vaker voorkomt dan men denkt, maar dat die niet het einde hoeft te betekenen als de omstanders weten wat ze moeten doen.

Doelgroep

Volwassen publiek. Breed, omdat iedereen getuige kan zijn van een hartstilstand.

Concept

Aanschouwelijk maken dat omstanders in zes minuten levensreddend kunnen zijn als ze getuige zijn van een hartstilstand. Door van zes minuten een herkenbaar beeldmerk te maken gekoppeld aan de drie levensreddende stappen, binden we de diverse manieren om mensen indringend bewust te maken van het fenomeen hartstilstand en van de mogelijkheden om levensreddend op te treden.

Media- en middelenstrategie

De mediastrategie heeft ervoor gezorgd dat deze campagne, die zich met de boodschap richt op het grote publiek, een hoog bereik heeft gehad onder de doelgroep 45+, daar waar een hartstilstand het meest voorkomt. Naast de zendtijd die wordt toegewezen via Socutera en ‘restzendtijd’ in geval van charikorting, is ook bewust op primetime zendtijd ingekocht om zeker te zijn van een goed bereik, met de nadruk op 45+. Om diezelfde reden werd gekozen voor tv als hoofdmedium (Nederland 1, 2 en 3) en voor radio 1 en 2, Sky Radio en ORN, aangevuld met print in specifieke 50+-magazines en huis-aan-huisbladen. Alle communicatie kanaliseert naar de site 6minuten.nl, ondersteund door een bannering campagne op sites waar ouderen goed vertegenwoordigd zijn. Tijdens de kick-off van de campagne is in de collecteweek door de collectanten aan ruim vier miljoen huishoudens een ‘creditcard’ met daarop het zesminutenthema uitgedeeld.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken