Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn

Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn

Categorie
Retail
Adverteerder
ZEEMAN
Bureau
Persuade
Jaar
2018
Paginanummer
348

Nominatie 2018

Doelstelling

Zeeman wil blijven groeien in een dalende en turbulente textielmarkt. Daarom willen we nieuwe klanten de ogen openen en bestaande klanten bevestigen in hun keuze. De campagne 'zo eenvoudig kan het zijn', waarmee we in 2015 zijn gestart, heeft gezorgd dat de jarenlange daling van de merkvoorkeur is gekeerd. En het imago sterk is verbeterd. In 2017 wisten we de hogere merkvoorkeur al om te zetten naar een hogere traffic. In 2018 willen we nog meer nieuwe klanten over de streep trekken.

Doelgroep

Oplettende mensen. Zowel mensen met een kleine portemonnee als mensen die bewust met hun geld om willen gaan.

Merkomschrijving

Bij Zeeman vind je basistextiel van goede kwaliteit, voor de laagst mogelijke prijs. Op een verantwoorde manier gemaakt met respect voor mens en milieu. Hoe we dat doen? Door alles eenvoudig te houden. Hoe we inkopen bijvoorbeeld. Of hoe we reclame maken. Maar ook hoe we onze winkels inrichten. Door continu te strijden voor het vereenvoudigen van dingen, voorkomen we complexiteit en houden we onze prijzen laag. Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

Concept

Er zijn nog steeds mensen die twijfelen aan de kwaliteit van onze producten. En die zich afvragen of onze producten wel goed zijn gemaakt. Om deze mensen te overtuigen vertellen we de verhalen achter onze producten en leggen we uit hoe wij verantwoord gemaakte, kwalitatieve producten kunnen aanbieden voor deze lage prijzen. De campagne geeft een nuchtere kijk op het dagelijkse leven. We gebruiken geen dure modellen, maar overwegend eigen klanten. Alles in een eenvoudige, herkenbare stijl. Steeds met een dominante prijs. En afsluitend met het merkthema: Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

Media- en middelenstrategie

Een geïntegreerde, cross mediale campagne in 7 landen. Met opmerkelijke campagnes rond producthelden en thema's zetten we in 2018 extra in op de kwaliteit van ons kernassortiment en geven we meer openheid over de verantwoorde wijze waarop we onze producten maken. Door een mix van tv, online en folder bereiken we een bredere doelgroep. We trekken de campagne door naar website, sociale media, email en winkelcommunicatie. Hierbij bouwen we voort op de succesvolle ingeslagen route en de permanente basis online en in de winkel. Een consistente aanpak waarmee we de ogen van steeds meer nieuwe klanten openen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken