Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn

Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn

Categorie
BRANDING 360°
Adverteerder
ZEEMAN
Bureau
Persuade
Jaar
2017
Paginanummer
470

Winnaar 2017

Doelstelling

Zeeman wil blijven groeien in een dalende en turbulente textielmarkt. Daarom willen we nieuwe klanten de ogen openen en bestaande klanten bevestigen in hun keuze. De campagne 'zo eenvoudig kan het zijn', waarmee we in 2015 zijn gestart, heeft gezorgd dat de jarenlange daling van de merkvoorkeur is gekeerd. Maar een hogere traffic zagen we nog niet. In 2017 is inmiddels de helft van onze 1290 winkels verbouwd. Tijd om de gegroeide merkvoorkeur om te zetten naar traffic.

Doelgroep

Oplettende mensen. Zowel mensen met een kleine portemonnee als mensen die bewust met hun geld om willen gaan.

Merkomschrijving

Bij Zeeman vind je basistextiel van goede kwaliteit, voor de laagst mogelijke prijs. Op een verantwoorde manier gemaakt met respect voor mens en milieu. Hoe we dat doen? Door alles eenvoudig te houden. Hoe we inkopen bijvoorbeeld. Of hoe we reclame maken. Maar ook hoe we onze winkels inrichten. Door continu te strijden voor het vereenvoudigen van dingen, voorkomen we complexiteit en houden we onze prijzen laag. Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

Concept

Er zijn nog steeds mensen die twijfelen aan de kwaliteit van onze producten. En die zich afvragen of onze producten wel goed zijn gemaakt. Om deze mensen te overtuigen vertellen we de verhalen achter onze producten en leggen we uit hoe wij verantwoord gemaakte, kwalitatieve producten kunnen aanbieden voor deze lage prijzen. De campagne geeft een nuchtere kijk op het dagelijkse leven. We gebruiken geen dure modellen, maar overwegend eigen klanten. Alles in een eenvoudige, herkenbare stijl. Steeds met een dominante prijs. En afsluitend met het merkthema: Zeeman. Zo eenvoudig kan het zijn.

Media- en middelenstrategie

Een geïntegreerde en crossmediale campagne in 7 landen met een permanente basis (online en in de winkel) en daarbovenop opmerkelijke campagnes rond producthelden en thema's. Door een nieuwe mix van tv, online en folder bereikten we een bredere doelgroep. We trokken de campagne door naar o.a. website, sociale media, email en winkelcommunicatie. In 2017 maakten we een volgende stap in onze campagne. Ook vierden we samen met onze winkels onze 50ste verjaardag met gratis bellenblaas voor iedereen. Niet eerder zagen we zoveel mensen in onze winkels.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken