Zaterdaghulp

Zaterdaghulp

Categorie
Durables
Adverteerder
ŠKODA
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2018
Paginanummer
254

Nominatie 2018

Doelstelling

Veel rijders kiezen en waarderen ŠKODA om praktische redenen: veel waar voor je geld, veel ruimte. ŠKODA wil verder groeien door niet alleen functioneel maar ook emotioneel aantrekkelijker te worden. Zodat ook niet-rijders het merk overwegen.

Doelgroep

Zakelijke rijders (lease of particulier bezit) die hun auto uitzoeken op wat ze er in hun vrije tijd mee doen. Het vervoeren van het voetbalteam, met het gezin op pad, de weekendboodschappen etc. De focus ligt vooral op gezinnen met jonge kinderen.

Merkomschrijving

ŠKODA is hét merk met inlevingsvermogen. Gegroeid van een underdog positie naar een volwaardig top 10 automerk in Nederland. Het merk snapt hoe mensen hun auto gebruiken en waar ze 'm voor nodig hebben. Daar past ŠKODA niet alleen z'n auto's op aan, maar ook z'n dienstverlening.

Concept

Het inlevingsvermogen hebben we vertaald naar de Zaterdag. De drukste dag van de week en de dag waarop ŠKODA het beste tot zijn recht komt met z'n ruime auto's boordevol handige functionaliteiten. We voeren nu 3 jaar de Zaterdag-campagne. Het is tijd voor de volgende stap waarin we ons inlevingsvermogen niet alleen vertellen maar ook waarmaken. We introduceren de Zaterdaghulp. Een nieuwe dienst waarmee we letterlijk een handje helpen op de drukste dag van de week. In de eerste editie bieden we ouders extra vervoer voor kinderfeestjes. Want dat is het moment waarop je altijd een auto tekort komt. Daarom kun je nu de in piñata stijl uitgevoerde ŠKODA Kodiaq boeken.

Media- en middelenstrategie

ŠKODA Zaterdaghulp is een activatie en merkcampagne in één. We introduceren de nieuwe service op de ŠKODA website waar ouders de piñata Kodiaq kunnen boeken. Met een TV campagne, online video's en social influencers werd de Zaterdaghulp bekend gemaakt. Gedurende de periode waarin deze editie van de Zaterdaghulp geboekt kon worden, kregen ouders via een uitgekiende social en online strategie steeds meer enthousiaste beelden te zien. Uit de duizenden inschrijvingen hebben we een flink aantal kinderen een fantastische dag bezorgd. En de verslaglegging hiervan ingezet om nieuwe inschrijvingen aan te jagen. Natuurlijk deden de ŠKODA dealers zelf ook actief mee. Door de Zaterdaghulp lokaal in te zetten, zelf kinderfeestjes te organiseren en content te verspreiden.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken