Your Message on a Bottle

Your Message on a Bottle

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
SAMSUNG ELECTRONICS BENELUX
Bureau
Cheil Amsterdam
Jaar
2019
Paginanummer
380

Doelstelling

Samsung wil als sponsor van Team Sunweb niet alleen logo's plakken. We willen bijdragen aan Team Sunweb. Daarom besloten we om tijdens de Giro 2019 fans en renners dichter bij elkaar te brengen.

Doelgroep

Wielerfans

Merkomschrijving

Samsung doorbreekt technologisch barrières om het onmogelijke mogelijk te maken.

Concept

Kijken naar de Giro is nóg intenser als je jouw held, 1-op-1, tijdens de koers extra moraal kunt geven. Daarom graveerden we tijdens de Giro d'Italia (live) boodschappen van fans in de bidondoppen van Team Sunweb-renners. Fans stuurden hun boodschap via de actiesite. Onze specialist ter plekke graveerde ze in de doppen en de teamsoigneur deelde ze tijdens de koers uit aan de renners.

Media- en middelenstrategie

We lanceerden deze unieke service via toonaangevende wielerplatforms en social media. Tijdens de Giro deelden we social video's met de mooiste fanboodschappen en bedankvideo's van de renners. Zo motiveerden fans en renners elkaar. Elke dag kregen 32 fans een replica van de bidon met hun boodschap thuis gestuurd, met een bedankje van de renner. En zo brachten we, met een klein mediabudget, een heleboel wielerfans dichter bij hun wielerheld.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken