XTREME ROADTRIP

XTREME ROADTRIP

Categorie
Durables
Adverteerder
RENAULT NEDERLAND N.V.
Bureau
OMD
Jaar
2016
Paginanummer
208

Doelstelling

Renault wilde awareness creëren voor zijn nieuwe, stoere model, de Kadjar. De doelgroep betrekken, inspireren en activeren waren belangrijke doelstellingen. Innovatie, content creatie en social integratie waren essentiële voorwaarden.

Doelgroep

We wilden mannen bereiken, 30+ vinex-bewoners met een kantoorbaan, die tuinieren, tv kijken en de lokale sportschool bezoeken. Mannen die graag wat stoerder en sportiever zouden willen zijn en die ervan dromen om de wereld te zien.

Concept

Vanuit het thema 'Stop Watching, Start Living' hebben we de doelgroep uitgenodigd en geprikkeld: kom uit je comfort zone, ga er op uit! We koppelden de Kadjar aan avontuur, extreme sports en reizen, via het format 'Extreme Roadtrip'. In deze serie gingen drie sportieve vrienden en extreme sporters (Brigitte, Toine en Chris) op een spannende roadtrip in de nieuwe Renault Kadjar. Ze bezochten tien prachtige extreme sport-locaties in Frankrijk, het thuisland van Renault. Op elke locatie haakte een BN-er of een YouTube-ster aan, om samen een extreme sports avontuur te beleven. De Kadjar kwam zo op een heel logische manier in de hoofdrol van een verhaal dat de doelgroep aansprak in zijn lust naar avontuur.

Media- en middelenstrategie

Extreme Roadtrip' was een digital first multiscreen format. De serie was tien weken lang, twee keer per week te zien op Extremeroadtrip.nl, op RTL XL, op YouTube, op Facebook én iedere donderdagavond bij RTL 5. Ook de social kanalen van de deelnemende BN'ers en online influentials werden ingezet voor een groot extra bereik. De zenders en platforms van RTL zorgden verder voor promotie in de vorm van cromo's en streamspots. Kijkers werden ook geïnspireerd om zelf avonturen te beleven: ze werden middels een brand promotion betrokken en geactiveerd om (online) hun eigen ideale roadtrip samen te stellen en daarmee kans te maken om die ook werkelijk, samen met twee vrienden, te mogen uitvoeren - natuurlijk in een Kadjar. Deze brand activation werd gepromoot op de zender, op RTL XL en via social media. Case video: https://www.youtube.com/watch?v=ZUV4rOwM23U
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken