XL PSV Handdoek Hype

XL PSV Handdoek Hype

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
ENERGIEDIRECT.NL
Bureau
Triple Double sportmarketing
Jaar
2020
Paginanummer
178

Doelstelling

Verrijken van de PSV fanbase van energiedirect.nl.

Doelgroep

PSV-fans.

Merkomschrijving

Energiedirect.nl levert al jaren voordelige groene stroom en gas zonder poespas. Daarmee blijft de prijs voor klanten laag. Die aanpak trekken we ook door in ons sponsorship van PSV waar we met simpele maar leuke acties de fans dicht bij hun geliefde club brengen. Ook in deze tijd.

Concept

Aan het einde van de eerste lockdown periode, waarin het voetbalseizoen ook voor PSV abrupt eindigde, verlangde iedereen naar de zomer. Het vooruitzicht om met meer vrijheid op een handdoek in de zon te liggen gaf veel mensen energie. Wat is er relevanter dan in de zomer shinen op een XL Handdoek met het design van het gloednieuwe thuisshirt van je favoriete club? Een echt collectors item voor iedere PSV-fan, mede door de beperkte oplage. We verspreidden diverse filmpjes van spelers die de handdoek met een knipoog promootten om er een nog grotere hype van te maken. Én simpel te winnen: fans hoefden zich alleen in te schrijven op de actiepagina.

Media- en middelenstrategie

Met een slimme online strategie kwamen we efficiënt dicht bij de specifieke doelgroep van PSV-liefhebbers. De ene supporter is de andere niet dus in communicatie serveerden we aan verschillende doelgroepen specifieke content uit. Hierdoor steeg het engagement met de actie om vervolgens door onder andere lead-ads de inschrijving voor de actie en dus groei van de PSV-fanbase van energiedirect.nl te realiseren. De informatie over supporters die reeds in de database zat, werd verrijkt door het gebruik van dynamische formulieren waarin fans om hun favoriete onderdelen van de club gevraagd werd. Op die manier kregen we nog meer inzicht in het profiel van de fan en konden we via eDM een salesaanbieding op maat doen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken