WORD PERSOONSBEVEILIGER

WORD PERSOONSBEVEILIGER

Categorie
Personeel
Adverteerder
Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) / Politieacademie
Bureau
BVH Groep
Jaar
2008
Paginanummer
496

Nominatie 2008

Doelstelling

De Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) is onderdeel van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en is verantwoordelijk voor de beveiliging van personen met een publieke functie, zoals ministers en het koningshuis. Een landelijke wervingscampagne moet de kennis en houding t.o.v. de DKDB vergroten en leiden tot een verhoging van het aantal geïnteresseerden.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit Politiemedewerkers en Wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben 5 jaar werkervaring en beschikken over een goede mentale en fysieke conditie. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 -35 jaar.

Concept

Om persoonsbeveiliger te kunnen worden moet je een paar jaar bij de Politie of Marechaussee hebben gewerkt. Deze groepen kennen de DKDB niet tot nauwelijks. De campagne moet mensen laten zien dat het werk als persoonsbeveiliger niet enkel gaat om de spierballen en actie, maar ook om social skills. Daarom laten we in print, webvertising en op de internetsite op 1 en 2 dimensionale wijze zien waar je in het werk echt mee te maken krijgt. Vervolgens breiden we de campagne uit met het evenement (15-11-2008, Wassenaar), waar de doelgroep in de praktijk ervaart hoe het is om een VIP te beveiligen. We hebben 1 situatie uit de printcampagne - het galadiner - op de internetsite, subsite en het evenement op diverse manieren beetgepakt, doorgetrokken en tot leven gebracht.

Media- en middelenstrategie

Het is onmogelijk om direct bij een korps aan te kloppen en daar mensen weg te kapen. Daarom hebben we een drie traps raket ontwikkeld. Ten eerste zijn we de campagne gestart met het adverteren in interne vakbladen en d.m.v. webvertising. Deze verwijzen door naar de internetsite wordpersoonsbeveiliger.nl waar men virtueel een dag als persoonsbeveiliger kan ervaren. Uiteindelijk geven we de doelgroep de mogelijkheid om het werk op een driedimensionale manier te ervaren, d.m.v. een evenement.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken