Word geen clown in het verkeer

Word geen clown in het verkeer

Categorie
Smart Idea
Adverteerder
TEAMALERT
Bureau
Open Now
Jaar
2020
Paginanummer
400

Doelstelling

Voorkomen dat jonge bestuurder lachgas gebruiken tijdens het autorijden.

Doelgroep

Jongeren 16 t/m 24 jaar.

Merkomschrijving

TeamAlert is jongerenorganisatie die zich dagelijks inzet voor het terugdringen van het aantal jonge verkeersslachtoffers.

Concept

Jongeren ongewenst gedrag afleren is erg moeilijk. Ze worden sterk beïnvloed door hun sociale omgeving en denken minder na over wat goed of slecht voor ze is. Daarom spelen we met de campagne in op de sociale norm. De jonge bijrijder keurt het gedrag van de bestuurder die lachgas gebruikt af, en noemt de bestuurder een 'clown'. Hiermee positioneren we lachgasgebruik van een bestuurder als iets voor 'losers' en empoweren we bijrijders bestuurders eropaan te spreken. Het concept werd getest onder TeamAlert's jongerenpanel.

Media- en middelenstrategie

Met een klein budget (50K incl. media) moesten we slim omgaan. We focuste op social media (Instagram, Facebook, Snapchat, Youtube) om dichtbij het moment van het gedrag te zitten (sociale momenten). We genereerde extra aandacht doordat jongerenwerkers en wijkagenten de campagne massaal deelden. Daarnaast zorgde het item in het NOS en RTL-nieuws voor bereik bij breed publiek.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken