Woonverzekering

Woonverzekering

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
INTERPOLIS
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2015
Paginanummer
170

Doelstelling

De economische crisis van de afgelopen jaren raakt de huizenmarkt hard. Het aantal verkochte huizen, de grootste drijver voor de verkoop van inboedel- en opstalverzekeringen, daalt sterk. Binnen deze context staat Interpolis voor de uitdaging om een toch al low-involvementproduct op een high-impactmanier te presenteren. Hiermee wil de verzekeraar - tegen de trend in - zorgen voor een stijging van 10% van de verkoop van woonhuisverzekeringen en versterking van merkoverweging en -voorkeur (bij start campagne: 22% en 11%).

Doelgroep

Rabobank-klanten met een inboedel- en/of opstalverzekering bij een concurrent, met een focus op jonge gezinnen en 55+-ers. De crisis vraagt hen om vindingrijk te zijn met de woonruimte die ze hebben, want overbieden op een instapklaar 'paleisje' zit er nu niet in. Dan maar een verbouwing of opknapbeurt. Het laatste waar je dan aan wilt denken is je verzekering.

Concept

Interpolis begrijpt dit, want worstelen met je woonverzekering geeft bijkomende stress. Je moet nóg iets regelen en als je het vergeet, loop je kans om onderverzekerd te raken. Daarom komt Interpolis met een unieke propositie: een woonverzekering waarbij elke aanpassing aan je huis vanzelf is meeverzekerd. Om de doelgroep aan te spreken haken we in op relevante redenen om te klussen of verbouwen. Bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding aankomt of omdat de slaap- en badkamer naar beneden moeten om zo lang mogelijk in je eigen huis te kunnen blijven wonen. Nu blijf je vanzelf verzekerd voor dezelfde premie; wel zo slim.

Media- en middelenstrategie

Interpolis introduceert de nieuwe propositie met een rtv-campagne en bouwt daarmee snel herkenning op. Banners en landingspagina's genereren conversie door in te haken op veelvoorkomende klus- en verbouwredenen. Een social-activatie waarbij je kans maakt op € 10.000,- klusbudget zet de campagne extra kracht bij. En het resultaat mag er zijn: de campagne leidt tot een flinke stijging in de verkoop van woonhuisverzekeringen. Ook wie geen drieling verwacht ziet kennelijk de voordelen!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken