Wonen

Wonen

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
RABOBANK NEDERLAND
Bureau
Ogilvy & Mather Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
184

Doelstelling

Overkoepelend moeten onze 'Aandeel in elkaar'-campagnes vertrouwen herwinnen. Primaire doelstelling voor deze campagne is de merkbelofte bewijzen voor hypotheken, daarmee de positie in de hypotheekmarkt versterken en het aantal adviesgesprekken laten stijgen.

Doelgroep

Starters en doorstromers in de oriëntatiefase van een nieuw huis kopen.

Concept

De Rabobank gaat ver in het passend realiseren van hypotheken. Die persoonlijke aanpak wordt duidelijk in de TVC met Felie en haar gezin. Na het overlijden van haar moeder wil ze graag het ouderlijk huis overnemen. Deze echte 'case' toont aan dat een persoonlijke situatie ook financieel op maat gebracht werd. Rondom de opnames beviel Felie van haar tweede dochter in de kamer waar ze zelf is geboren. De echte case zorgt voor geloofwaardigheid, een onbetwistbare rol van de Rabobank en laat mensen makkelijker identificeren en ervaren wat 'een aandeel in elkaar' inhoudt. Om de maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen is de 'Tehuisdoos' ontwikkeld i.s.m. Terre des Hommes. Spullen die bij verhuizing overbodig worden, maar wel een tweede thuis verdienen, brengt de Rabobank naar winkels van Terre des Hommes. De opbrengst is voor projecten wereldwijd tegen kinderuitbuiting. Voor de lancering volgde een mini-docu over een tehuis voor slachtoffers van kinderslavernij in Nairobi.

Media- en middelenstrategie

Tv en online brengen het klantverhaal op de rijkste manier naar een groot publiek en zorgen voor emotionele connectie. Aangevuld met outdoor voor zichtbaarheid en frequentie. Het hypotheekinloopspreekuur en 'vandaag bellen - morgen op gesprek' werden met tagons, radio en online ingezet om aanvragen te stimuleren. Door samenwerking met partijen als NVM, slim targetten en retargetten voerden we online heel selectief campagne. Zowel activerend (gesprekken) als engagerend (Tehuisdoos). De Tehuisdoos wordt tijdens gesprekken, met social platforms en pr gepromoot. Van 1 oktober t/m 31 december 2015 zijn er al 600 dozen ingeleverd met een gemiddelde opbrengst van 65 euro per doos.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken