WK campagne “Sosjaal”

WK campagne “Sosjaal”

Categorie
Geïntegreerde Communicatie
Adverteerder
McDonald’s
Bureau
DDB Amsterdam
Jaar
2006
Paginanummer
320

Doelstelling

Het op peil houden van het aantal bezoekers en de gemiddelde besteding tijdens het (voor McDonald’s lastige) WK voetbal.

Doelgroep

Voetbalminnend Nederland in het algemeen, jongvolwassenen, 20-34 en jongeren, 15-19 in het bijzonder.

Concept

Er is niets dat het Nederlandse volk zozeer verbroedert als een Nederlands elftal dat deelneemt aan een WK. Bovendien was McDonald’s een van de wereldwijde hoofdsponsors van het WK. Daarom ontwikkelde DDB Amsterdam een uniek premium recht in het sociale voetbalhart van de Oranjesupporter: de Sosjaal. Een aan elkaar te ritsen sjaal met de tekst “Land Hup Hup Hol”. De Sosjaal maakte onderdeel uit van het WK-menu à € 7,95.

Media- en middelenstrategie

De campagne bestond uit twee fasen. 1 - Het creëren van een hype. De Sosjaal werd “geplugd” zonder afzender. Een eigen “plug-team” verzorgde opvallende activiteiten met bijbehorende free publicity op radio, tv en in diverse (dag)bladen. Verder werd gebruik gemaakt van pr, online, non-spot advertising en narrowcasting. 2 - Het claimen van en kapitaliseren op de hype. Snel bekendmaken dat de Sosjaal bij McDonald’s te verkrijgen was. Opbouw van een breed bereik was essentieel. Tv, outdoor, print, online, narrowcasting en POP-materiaal werden ingezet.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken