Winters droomweekend

Winters droomweekend

Categorie
Non-Profit & Overheid
Adverteerder
MARKETING DRENTHE
Bureau
Open communicatiebureau
Jaar
2013
Paginanummer
356

Doelstelling

De campagne 'Proef het winterse leven van Drenthe' moet positief bijdragen aan het imago van Drenthe, waarbij de kwaliteit van leven centraal staat. En moet bovendien laten zien dat Drenthe een ideale provincie is voor een weekendje weg; ook in de winter. Hiervoor zijn door deelnemende accommodaties winterse arrangementen samengesteld. De doelgroep werd daarbij opgeroepen om hun droomweekend in Drenthe te omschrijven en zo kans te maken op een droomweekend met een exclusief bosconcert van Tangarine.

Doelgroep

De campagne is hoofdzakelijk gericht op stellen, familie en vrienden van 30+ die samen van het winterse gevoel in Drenthe willen genieten.

Concept

Het 'Drenthe-gevoel' wordt overgebracht door de Drentse jongens van Tangarine, vaste gasten bij De Wereld Draait Door. Hun authentieke karakters en pure, ingetogen muziekstijl zijn gevangen in beelden van de voorbereiding van het winterse bosconcert. En roepen een warm wintergevoel op. In een ondersteunende radiospot geven de broers aan hoe Drenthe hen inspireert bij het maken van muziek. Tijdens het bosconcert is een winterse sfeer gecreëerd met kampvuren, warm eten en drinken, strobalen en speciale Drenthe-dekentjes.

Media- en middelenstrategie

Gekozen is voor een gecombineerde offline/online-strategie. Radio en print zorgden voor brede bekendheid. En online bood de mogelijkheid om gefaseerd en zeer doelgroepgericht campagne te voeren. Via Facebook en display is de actie en het winterse gevoel breed onder de aandacht gebracht. Via retargeting en later een persoonlijke mail zijn de arrangementen breed én op persoonsniveau gecommuniceerd. Bij het overbrengen van een gevoel spelen met name beeld en geluid (en muziek) een cruciale rol; vandaar de nadrukkelijke keuze voor bewegend beeld en een radiospot waarin de sferische muziek centraal staat. De campagne bestond uit: landelijke radiocommercial, online commercial, social media, print, online bannering, bosconcert, livestream, televisieregistratie door RTV Drenthe uitgezonden op eerste kerstdag.

Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken