Winst op alle fronten

Winst op alle fronten

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
N=5
Jaar
2018
Paginanummer
124

Doelstelling

ABN AMRO weer stevig op de radar krijgen in de zakelijke markt, door de bank te positioneren als 'maatschappelijk betrokken' en 'toekomstgericht'. Resulterend in 100 gesprekken met ondernemers over hun duurzame businessplannen.

Doelgroep

Zakelijk Nederland met focus op zakelijke beslissers van bedrijven met een omzet van 5 tot 100 miljoen euro.

Merkomschrijving

ABN AMRO geeft klanten de financiële regie door haar deskundigheid met hen te delen. Slimme oplossingen waarmee klanten direct kunnen handelen naar onze kennis en de beste financiële keuzes kunnen maken. Sinds 2018 geeft ABN AMRO daarbij actief invulling aan de nieuwe purpose: 'Banking for better, for generations to come'. Oftewel: stimuleren van de transitie naar een circulaire economie, waarbij persoonlijke doelen en positieve impact samenkomen.

Concept

Inzicht: zakelijk succes gaat niet langer om meer, meer, meer. Steeds meer zien we in dat écht succes niet alleen draait om geld. Maar ook om winst voor mens, maatschappij en milieu. Winst op alle fronten noemen we dat. Deze en-en-gedachte geeft de bank een uniek geluid als het om duurzaamheid gaat. ABN AMRO moedigt deze vorm van groei aan met financiële expertise en oplossingen en financiert zo de toekomst: #financethefuture. Bij de Sustainable Finance Desk vinden ondernemers alle kennis over het financieren van duurzame projecten en met de Duurzame Investeringstool bereken je hoe je je bedrijfspand winstgevend kunt verduurzamen met financiering van de bank. De campagne volgt de See-Think-Do opbouw. In plaats van één statisch idee door te vertalen, optimaliseren we creatie per medium. De vaste elementen zijn, naast logo en kleur, de belofte aan de klant 'Winst op alle fronten' en de # met mentaliteit van de bank: #financethefuture. Het succes van bestaande klanten gebruiken we als bewijsvoering in de campagne.

Media- en middelenstrategie

See: we introduceren het gedachtegoed met impactvolle media met hoog bereik. Op tv met onze vaste hoofdpersoon. En in digital out-of-home op Schiphol, social video, rich media videobanners en branded content met klantcases. Think: op radio en in webvertising concretiseren we de rol van de bank met de desk en tool. Do: edm en IAB-banners met een harde CTA activeren tot het maken van een afspraak of invullen van de tool.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken