Windmolenbezorging: ‘Kon de draai niet maken’

Windmolenbezorging: ‘Kon de draai niet maken’

Categorie
Business-to-Business
Adverteerder
ENECO
Bureau
FHV BBDO
Jaar
2013
Paginanummer
62

Winnaar 2013

Doelstelling

Eneco wil zich op de kaart zetten als dé energiepartner die ondernemers helpt hun bedrijf te verduurzamen. Het blijkt echter lastig voor Eneco als energieleverancier om met ondernemers in gesprek te komen. Doel van de campagne is om duurzame energieoplossingen onder hun aandacht te brengen en de positie van Eneco als voortrekker van de verduurzaming verder te versterken.

Doelgroep

Kleinzakelijke én grootzakelijke ondernemers.

Concept

Omwille van de impact kozen we voor een ludieke insteek. We verrasten ondernemers door zogenaamd een windmolen te bezorgen. Ze ontvingen een leveringsbon voor een windmolen waarop te lezen was dat de levering helaas mislukt was. Reden: de chauffeur 'kon de draai niet maken'. Voor meer info verwezen we naar trackntrace.eneco.nl. Hier startte een gepersonaliseerd filmpje waarin, dankzij Google Street View, daadwerkelijk te zien was dat een vrachtwagen bij hen in de straat de draai probeerde te maken. Zonder resultaat. Gelukkig vraagt duurzaam ondernemen niet meteen om de aanschaf van een windmolen. Op basis van het klantprofiel sloten we het filmpje daarom af met gerichte energieoplossingen om de onderneming te verduurzamen, zoals Eneco HollandseWind, zonnepanelen of Groenlicht.

Media- en middelenstrategie

De windmolen-leveringsbon die ondernemers per post of via e-mail ontvingen, is de drager van de campagne. Dit formulier verwees naar de actiesite, waar het gepersonaliseerde bezorgingsfilmpje te zien was. En natuurlijk was hier ook meer informatie over de duurzame energieoplossingen van Eneco te vinden. Om de hoax te versterken, verspreidden we via social media een filmpje waarin een vrachtwagen met windmolen op de Erasmusbrug de draai niet kon maken. In de dagen na de verspreiding van de leveringsbonnen stond de telefoon bij Eneco roodgloeiend. Naast het nodige rumoer genereerde de campagne bijna honderd grote business leads. En zélfs vier aanvragen voor een echte windmolen!
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken