Wijnadvies bij het kerstdiner

Wijnadvies bij het kerstdiner

Categorie
Retail
Adverteerder
GALL & GALL
Bureau
Code d’Azur
Jaar
2014
Paginanummer
350

Doelstelling

Positioneer Gall & Gall als hét adres voor wijn in december, wat resulteert in meer winkelbezoeken (incl. webshop) in de belangrijkste verkoopperiode van het jaar.

Doelgroep

Wijnkopers en 'thuis-chefs' met kerst.

Concept

Welke wijn schenk je bij het kerstdiner? Dat is voor veel mensen een lastige vraag. Want welke wijn laat bijv. een hertenbiefstuk nog lekkerder smaken? Gall & Gall helpt je met de campagne: Wijnadvies bij het kerstdiner. Vertel wat je gaat eten en krijg bij ieder gerecht persoonlijk wijnadvies. Met de campagne werd ingespeeld op een herkenbaar 'probleem': stress voor het kerstdiner. Een campagne die alleen Gall & Gall kan waarmaken; echt persoonlijk wijnadvies, met meer dan 2500 wijnexperts in de winkels en een speciaal hiervoor opgeleid online advies-team. In 2 weken tijd gaf Gall & Gall - alleen online - bij ruim 13.000 gerechten persoonlijk wijnadvies.

Media- en middelenstrategie

'Wijnadvies bij het kerstdiner' is een geïntegreerde campagne die begon met de oproep op Facebook: Laat ons weten wat jij gaat eten met kerst, en wie weet ontvang je jouw persoonlijk wijnadvies ook via onze campagne-uitingen. Tegelijkertijd was er een interne casting van Gall & Gall-medewerkers die een rol kregen in de uitingen. Het resultaat was een échte Gall & Gall-campagne, waarin zeven fans, ieder apart, wijnadvies kregen van medewerkers vanuit een Gall & Gall-winkel. Door massamedia in te zetten voor één persoon werd er benadrukt hoe persoonlijk het wijnadvies was. De winkels vormden het kloppend hart van de campagne; ruim 2500 wijnexperts stonden klaar om klanten persoonlijk wijnadvies te geven. Om het klanten nog makkelijker te maken, stond er ook een online advies-team klaar om 24/7 wijnadvies te geven. De geadviseerde wijnen waren direct te bestellen via een link naar de webshop. Middelen: TV, DM, folder, EDM, instore, social media, en bannering op receptensites. Dit laatste was om de thuis-chefs te bereiken die zochten naar gerechten... en bijpassende wijn!
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken