Why nut?

Why nut?

Categorie
Fast Moving
Adverteerder
PEPSICO NEDERLAND (MERK: DUYVIS)
Bureau
DDB Unlimited
Jaar
2020
Paginanummer
276

Doelstelling

Na een lange periode met weinig en versplinterde communicatie is het tijd om Duyvis op grote schaal weer onder de aandacht te brengen met een nieuw, opvallend en herkenbaar concept.

Doelgroep

Iedere Nederlander, meer specifiek de Second Lifers (45+): een groep mensen die, nu hun kinderen iets ouder zijn en zij zelf weer wat meer speelruimte krijgen, aan hun tweede leven beginnen.

Merkomschrijving

Duyvis, het beroemdste notenmerk van Nederland, staat al jarenlang voor onbezorgde lol en plezier. Daar bouwen we natuurlijk graag op voort.
Bekend van de enige echte Borrel- en Tijgernootjes, maar blijvend innovatief met producten als Duyvis MIXUPS en een vernieuwd verpakkingsontwerp, is Duyvis hét merk dat past bij de gedachte om de teugels te laten vieren. Des te meer reden voor een dosis spontaan Duyvis plezier.

Concept

Onze dagelijkse routines en vaste patronen zorgen ervoor dat we soms vergeten spontaan plezier te hebben. In de nieuwe merkcampagne zetten we ons in om juist plezier te halen uit deze alledaagse momenten. En geeft Duyvis net dat zetje om dit mogelijk te maken!

Duyvis daagt daarom uit om je niet af te vragen 'waarom?', maar: 'waarom niet?'. Of, beter gezegd: WHY NUT? In onze campagne geven we in verschillende uitingen op een luchtige en ongedwongen wijze het goede voorbeeld en helpen we de Why nut?-mentaliteit te omarmen en zo net wat meer lol te halen uit het leven.

Media- en middelenstrategie

Om onze brede doelgroep te bereiken is er ingezet op een groot bereik via massamedia: tv en radio. Hier introduceerden we onze hernieuwde mentaliteit en brachten we Why nut? onder de aandacht van alle Nederlanders en meer specifiek, de Second Lifers. Daarnaast speelden we met online video en social media in op de relevantie van meerdere momenten door de dag heen. Zo werd er op deze kanalen een verscheidenheid aan routinematige, alledaagse situaties geschetst die met de Why nut? mentaliteit veranderden in spontane leuke momenten. Daarnaast diende Why nut? op de winkelvloer (naast merkladen en productintroductie) ook meteen handig als tactische aankoopoverweging. En hielp een interne activatie met vrolijke (thuis)werksokken mee om alle kantoor- en fabrieksmedewerkers van Duyvis ambassadeur maken van de Why nut? campagne.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken