Werken bij het Rijk

Werken bij het Rijk

Categorie
Personeel
Adverteerder
Rijksoverheid/Ministerie van Binnenlandse Zaken en
Bureau
Euro RSCG Amsterdam
Jaar
2007
Paginanummer
470

Nominatie 2007

Doelstelling

Vanuit de gezamenlijke Rijksonderdelen het Rijk profileren als aantrekkelijke werkgever en stimuleren positieve beeldvorming voor werken bij de overheid. Daarnaast via specifieke uitingen werven voor specifieke vacatures.

Doelgroep

Imagocampagne: HBO-ers en Academici van 20 tot 35 jaar. Werving: varieert per vacature.

Concept

Benadrukken dat je bij het Rijk werkt aan vraagstukken en projecten met maatschappelijke relevantie. Daarmee werk je dus aan een mooier en beter Nederland. We spreken met deze campagne vooral mensen aan die iets verder willen denken. Die begrijpen dat je als overheid afwegingen moet maken op elk niveau en ieders belang moet respecteren. Dat maakt het werk extra uitdagend en tegelijkertijd van een bijzondere waarde. De onderwerpen die in de campagne aan bod komen benadrukken dit. De puzzelstukken symboliseren dat je steeds bezig bent met het verenigen van belangen in plaats van te focussen op Koninkrijksrelaties

Media- en middelenstrategie

TV werd ingezet om breed zichtbaarheid te creëren. Daarnaast werd outdoor op en rond stations ingezet in de grote (universiteits)steden in de Randstad. Banners werden geplaatst op nieuws- en actualiteitensites. Daarnaast werden advertenties geplaatst in opiniebladen en vakbladen. Voor werving worden advertenties in landelijke en lokale dagbladen en vakbladen geplaatst.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken