WELKOM IN DE NIEUWE WERELD

WELKOM IN DE NIEUWE WERELD

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
ENECO
Bureau
Dawn
Jaar
2016
Paginanummer
74

Winnaar 2016

Doelstelling

Het is de missie van Eneco om duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken. Maar de concurrentie in de energiemarkt neemt toe, met groene niche brands 'op links' en prijsvechters 'op rechts' zit Eneco stuck in the middle. In de ogen van het publiek is Eneco nog steeds het traditionele energiebedrijf, terwijl Eneco juist voorop loopt in duurzaamheid en technologische innovatie. Dat willen we breed relevant maken ten behoeve van onze business.

Doelgroep

Heel Nederland en alle medewerkers van Eneco.

Concept

We maken de belofte groter - voorbij groene energie - en nemen een uitgesproken standpunt in. Een merk met een missie en mening, waarmee we duurzaamheid reframen. We nemen afscheid van de oude wereld en heten iedereen welkom in de nieuwe wereld. We laten zien hoe onze duurzame innovatiedrive de technologie van morgen vandaag al beschikbaar maakt. We ontwikkelen onze eigen toon en stijl, met een mix van slice-of-life en pop-studio beelden, met fenomenen uit de wereld van popular culture en entertainment (van vroeger en nu) en opvallende, herkenbare muziek. De taal is luchtig, bijna vriendschappelijk. En we maken duidelijk dat jouw bijdrage onderdeel is van een grotere beweging, waarin je nu al het verschil kunt maken. Op die manier maken we onze duurzame innovaties toegankelijk voor een brede doelgroep.

Media- en middelenstrategie

We trappen 2016 af met onze 'State of the Union' waarin we de nieuwe merkbelofte 'Welkom in de nieuwe wereld' introduceren. De video is te zien op TV, online en in de bioscoop. Ook onder medewerkers lanceren we groots, met een interne campagne en een kick-off door de CEO. Direct daarna volgt de (pers)lancering van de Eneco WarmteWinner. Al onze productcampagnes, always-on performance marketing, social media en content zijn gestoeld op die grote uitnodiging: Welkom in de nieuwe wereld. De nieuwe koers zorgt voor een versteviging van het merkfundament, interne trots, aantrekkingskracht voor de arbeidsmarkt en een boost in onze verkopen.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken