Welkom bij de nieuwste Blokker

Welkom bij de nieuwste Blokker

Categorie
Retail
Adverteerder
BLOKKER
Bureau
KSM
Jaar
2016
Paginanummer
308

Nominatie 2016

Doelstelling

Aanleiding voor de campagne is de ingrijpende formuleverandering en herpositionering van Blokker. Blokker vernieuwt haar winkels, assortiment en merken en heeft een compleet nieuwe corporate identity. Doel van de campagne is om op een opvallende, spraakmakende en impactvolle manier aandacht te vestigen op het feit dat Blokker aan het vernieuwen is en een fundamenteel ander beeld van Blokker neer te zetten. Het uiteindelijke doel is om Blokker te positioneren als dé plek waar je alles vindt om van je huis een thuis te maken.

Doelgroep

Met deze campagne richt Blokker zich niet zozeer op haar huidige klanten die overwegend ouder (55+) en traditioneler zijn, maar wil Blokker juist een nieuwe groep klanten aanspreken. Deze is niet alleen jonger (vanaf 30 jaar) en bestaat naast vrouwen ook uit mannen, maar is vooral trendgevoeliger en progressiever. Deze groep hecht veel waarde aan een prettig en gezellig thuis en is op zoek naar (nieuwe) producten en inspiratie daarvoor.

Concept

Het idee is dat een buitenlandse ster, Sarah Jessica Parker, in Nederland Blokker heeft ontdekt en fan is geworden. In de commercials zijn we steeds bij Sarah thuis in New York. Tijdens een feestje of gewoon met vriendinnen vertelt ze met aanstekelijk enthousiasme alles over haar 'vondst' Blokker. We maken niet alleen gebruik van de impact van een beroemdheid als Sarah Jessica Parker met als resultaat een opvallende, vermakelijke en spraakmakende campagne. Het is ook een verfrissende en slimme manier om Nederlanders op een andere, nieuwe manier naar het Blokker merk te laten kijken.

Media- en middelenstrategie

TV werd ingezet om snel bekendheid op te bouwen en heel Nederland kennis te laten maken met de nieuwste Blokker. De campagne bestaat uit drie commercials met wisselende tag-ons die de nieuwe producten, merken en de steden laten zien waar de nieuwste Blokker-winkels die week geopend zijn.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken