Webcam Hypotheekadvies

Webcam Hypotheekadvies

Categorie
Dienstverlening Financieel
Adverteerder
ABN AMRO
Bureau
Selmore Creative Agency
Jaar
2014
Paginanummer
146

Nominatie 2014

Doelstelling

ABN AMRO wil als de bank anno nu vooroplopen in innovatieve diensten die inspelen op veranderende klantbehoeften. Primair doel van de campagne is om bij een groot deel van de doelgroep bekend te maken dat ze bij ABN AMRO niet alleen terecht kunnen voor een deskundig hypotheekadvies op kantoor, maar dat ze datzelfde advies ook via de webcam kunnen krijgen. Waarna bijna 6.000 mensen ook daadwerkelijk een gesprek moeten aanvragen. Beide doelen zijn ruimschoots behaald.

Doelgroep

Tweeverdieners (35-55) met een druk sociaal leven en kleine kinderen. Mensen die iets willen in het leven. Ze zijn van plan om een huis te kopen. Ondanks het feit dat ze daarvoor veel online zijn en ook gewend zijn om online gesprekken te voeren via Skype of Facetime, roept een hypotheekadvies via de webcam toch koudwatervrees op.

Concept

Een hypotheekgesprek via de webcam is inhoudelijk net zo goed als een face-to-face gesprek. Je krijgt een persoonlijk advies zonder dat je daarvoor je huis uit hoeft. Op het tijdstip dat het jou uit komt. Dat zorgt ervoor dat het soms zelfs iets te persoonlijk lijkt te worden. In de campagne laten we zien dat een webcam geen enkele barrière vormt voor een advies op maat.

Media- en middelenstrategie

We introduceren Webcam Hypotheekadvies met een deskundige blik en vanuit een persoonlijk perspectief. Afgestemd op de doelgroep. Die het beste te bereiken is via TV, online en (digitale) radio. Met pre-rolls hebben we het bereik geoptimaliseerd. De doelgroep oriënteert zich voor een huis met name online. In de brede zin van het woord: ook via mobile (onderweg) of tablet (op de bank, in bed) huizen kijken, vergelijken, informeren en hypotheekinformatie opzoeken. In de online campagne speelden eigen klanten een grote rol. Om koudwatervrees weg te halen, hebben klanten hun ervaringen gedeeld via testimonials en blogs.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken