We winnen veel met sport

We winnen veel met sport

Categorie
Corporate, Employer Branding & Internal Communication
Adverteerder
NOC*NSF
Bureau
Hemels van der Hart
Jaar
2014
Paginanummer
86

Doelstelling

NOC*NSF streeft naar een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie; sport is verbroedering; sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Sport brengt economische groei, innovatie en internationaal aanzien. En als iedereen geniet van sport, zorgt dat voor een kerngezond Nederland. Sport is hét middel om Nederland sterker te maken.

Doelgroep

Iedereen in Nederland.

Concept

Tijdens de Olympische Spelen in Sochi wordt het nieuwe thema 'We winnen veel met sport' geïntroduceerd. Daarmee wordt Nederland betrokken bij de prestaties van ons Olympisch team en geïnspireerd zelf te gaan sporten. Topsporters die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Sochi vertellen - vanuit hun eigen passie - wat zij met sport winnen. Met de oproep aan Nederlanders om hun eigen gevoel en ervaring te delen. Dat kan op Facebook met je sportfoto, een bijzondere sportvideo of door je eigen Olympische poster te maken. Daarnaast zijn 'onze' Olympische sporters te volgen via de Team NL app. Dit alles met als uiteindelijk doel Nederlanders bewust te maken dat sport voor ieder individu relevant is. En te stimuleren zelf te gaan sporten.

Media- en middelenstrategie

De topsporters genereren met hun verhaal over wat zij winnen met sport aandacht voor de Olympische Spelen. Dat momentum van de voorbereiding hebben we in de twee weken voorafgaand aan de Spelen aangegrepen. Via een breed offensief van on- en offline middelen kwamen de sporters met hun verhalen tot leven. Om vervolgens tijdens de Spelen de mogelijkheid te bieden via de app de verrichtingen actief te volgen. Met de sporters als inspirerend voorbeeld haalden we via Facebook Nederland over te laten weten wat je zelf wint met sport.
Ga naar campagnesite
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken