WE KNOW WHAT TO DO WITH CHICKEN

WE KNOW WHAT TO DO WITH CHICKEN

Categorie
Retail
Adverteerder
KFC HOLDINGS
Bureau
EURO RSCG
Jaar
2005
Paginanummer
456

Doelstelling

Bekendheid en traffic verhogen. De geringe acceptatie van kip als fastfood ombuigen. Meer mensen met het unieke recept en de smaak van KFC in aanraking laten komen. Kip als een kwalitatief, interessant fastfood alternatief neerzetten en de expertise van KFC hierin opspelen.

Doelgroep

‘Young on-the-go adults’, vooral mannen, 20-34 jaar

Concept

Anticiperen op de trend van gedachteloos consumeren naar het maken van meer afgewogen keuzes. Weten wat je eet. Van junk snacking naar quality snacking. Daarbij kip centraal stellen als het kwalitatieve alternatief en duidelijk maken dat KFC heer en meester is in het bereiden daarvan. Hier trots op zijn door telkens andere, unieke prestaties van mensen als uitgangspunt te nemen en daar via internet een platform voor te vormen. TITEL WE KNOW WHAT TO DO WITH CHICKEN 457

Media- en middelenstrategie

Er is een ongeschreven wet in de fastfoodmarkt; wil je meedoen dan is aan televisie niet te ontkomen. Maar dan wel binnen een volledige campagne, gefocust op doelgroep en gebruiksmoment en lokaal versterkt. Een brede mediamix met TV als hoofdmedium, waarbij zowel de trafficgenererende als de virale aspecten van de campagne in de mediastrategie optimaal zijn uitgenut, o.a. in de vorm van outdoor, promo-eventteam, een wedstrijd met MTV en een joint promotion het Guiness Book of Records.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken