Wat je wensen ook zijn.

Wat je wensen ook zijn.

Categorie
Dienstverlening
Adverteerder
UPC Nederland
Bureau
UbachsWisbrun/JWT
Jaar
2011
Paginanummer
128

Doelstelling

Versterken van de emotionele merkbeleving van UPC: van afstandelijke functionele aanbieder naar gids die de consument wegwijs maakt in de complexe digitale wereld. Bekendheid genereren voor de nieuwe UPC Alles-in-1 Pakketten en bijdragen aan de verkoopdoelstelling.

Doelgroep

Niet-klanten en klanten die alleen kabeltelevisie bij UPC afnemen. De 'late majority', waarbij het grootste potentieel zit: gezinnen met thuiswonende kinderen en kinderen die het uit huis zijn.

Concept

De consument heeft met televisie en internet toegang tot een wereld vol belevingen. Maar deze wereld kan ook heel complex zijn. Wij geloven dat deze wereld voor iedereen toegankelijk moet zijn. 'Gewoon voor iedereen' is de richtlijn voor alles wat we doen. Onze positionering: dé gids naar én in de digitale wereld. Deze gids kent me, luistert naar me en geeft advies. Onderdeel hiervan is de introductie van een woordvoerder die het merk op een sympathieke manier versterkt. De campagne is bewijsvoering van deze positionering. We introduceren nieuwe overzichtelijke pakketten waarmee we de consument keuzevrijheid geven en communiceren emotionele voordelen in plaats van alleen productspecificaties. Johnny de Mol is de perfecte kandidaat als woordvoerder. Zijn imago past bij het imago van UPC: modern en innovatief, en voegt waarden toe: sympathiek, toegankelijk en menselijk. Johnny's natuurlijke manier van interviewen, waarin hij mensen centraal zet, gebruiken we om het concept te verrijken. Johnny interviewt mensen met een bijzondere hobby. Zij hebben gekozen voor een UPC Alles-in-1 Pakket dat het beste bij hen en hun hobby past, zodat ze zo veel mogelijk kunnen genieten.

Media- en middelenstrategie

Om onze nieuwe positionering breed te communiceren, is tv het hoofdmedium, ondersteund door magazines en PR. Belangrijkste trafficdrivers zijn dagbladen, radio en online. POS-materiaal ondersteunt zowel onze merk- als salesdoelstelling. Via DM informeren we onze base over de nieuwe campagne en creëren we upsell. Achteraf gezien, alles met goed resultaat.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken