Wat is een mening waard zonder verdieping?

Wat is een mening waard zonder verdieping?

Categorie
Vrije Tijd
Adverteerder
TROUW
Bureau
KOKORO Amsterdam
Jaar
2015
Paginanummer
478

Nominatie 2015

Doelstelling

Positioneer Trouw als een open, beschouwende en verbindende krant die verdieping biedt voor de mensen die op zoek zijn naar duiding en weten dat niets in de wereld zwart wit is.

Doelgroep

Trouw-lezers zijn betrokken en ruimdenkend. Ze zijn hoogopgeleid en zich sterk bewust van de wereld waarin ze leven. Ze zijn geïnteresseerd in de achtergronden van nieuws en verdiepen zich in de onderwerpen.

Concept

Trouw brengt dagelijks verdieping voor mensen die weten dat niets in de wereld zwart wit is. Daartegenover oordelen mensen - met name op social media - steeds vaker en steeds heftiger op nieuwsonderwerpen. Alsof er geen twijfel mogelijk is. Trouw stelt in deze campagne de snelheid van oppervlakkige conclusies en oordelen op nieuwsberichten aan de kaak.

In deze bijzondere campagne lezen mensen ongenuanceerde socialmediaberichten voor over een onderwerp wat hen direct aangaat. Gor, een ex-vluchteling. Francien, slachtoffer van sexting. En Laura, kampt met overgewicht. De commercials worden afgesloten met de boodschap: "Wat is een mening waard zonder verdieping? Wie op zoek is naar de waarheid, moet wél durven twijfelen. Trouw Misschien wel de beste krant van Nederland."

De hoofdrolspelers zijn geen acteurs, maar echte mensen die geselecteerd zijn door een gespecialiseerd researchbedrijf. De commercials zijn in één keer opgenomen zodat de eerste takes een zo authentiek mogelijke registratie van de emotie van de hoofdpersonen weergeven bij het voorlezen van de tweets.

Media- en middelenstrategie

De tv-commercials werden ondersteund door radio- en printadvertenties en bevatte een unieke samenwerking met de redactie van Trouw. Elke zaterdag verscheen er in 'De Verdieping' (de dagelijkse bijlage van Trouw) een uitgebreid achtergrondartikel over de onderwerpen waar ook de verhalen van de hoofdrolspelers aan bod komen.
Confetti achtergrond

Hoofdsponsor

Onze beeldbepalende sponsors die de SAN mogelijk maken